"Ne dolgozz, amíg nincs célod! " és a "A sikerért meg kell dolgozni! " mondatokról mit gondoltok?
Ne dolgozz, amíg nincs célod!
A sikerért meg kell dolgozni!
Mit gondoltok erről a két mondatról? Láttok-e ellentmondást a kettő között? Szimpatikusabb-e valamelyik? Melyik mondatnak mi az előnye és hátránya? Összeegyeztethető-e a két mondat? Milyen relációt vagy összefüggést láttok a két mondat között?
Nem látok ellentmondást a kettő között.
Ne dolgozz, amíg nincs célod! - minek dolgozol, ha annak nincs értelme, nincs ami motiváljon.
A sikerért meg kell dolgozni! - Ha van egy célod, azért erőt- gondolok itt a sikerre- kell befektetni, hogy elérd a célod- a sikert.
A első cél huszonévesen először a sok tapasztalat azért, hogy később több szakmában, vagy kapcsolódó szakmában helyt tudj állni, emiatt sok mindent be kell vállalni, nem lehet hezitálni, a legkisebb p..csányi munkát is el kell vállalni, így több emberrel is kommunikálsz, kimozdulsz otthonról.
Természetesen a kisebb vagy nagyobb pénzből jó spórolni is és így lassanként a célok felé haladni, így lesz csak sikerélményed.
Szerintem a siker, mint nagy fogalom nem létezik és rendkívül relatív, viszont a sikerélmények sokkal kézzelfoghatóbbak érzelmileg is, remélhetőleg anyagilag is - ezeket kell gyűjteni, a sikert pedig (ha mégis erre tartunk), akkor őszinte szerénységgel és alázattal, további tervekkel, lépésekkel fogadni, feldolgozni, ugyanakkor magunkat megjutalmazni. Csak ez az egészséges út.
Első, az hülyeség. Mert pl én sok munkahelyen dolgoztam és most 6-7 év munkaviszony után érzem azt amit akarok csinálni, és amiben jó vagyok. Magyarán megtaláltam a célomat. Ha nem próbáltam volna ki ezeket a munkákat, akkor még mindig csak keresném a célomat.
Második - egyetértek. Sült galamb nem készül el magától (csak nagyon kevés embernek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!