"Amióta az eszemet tudom folyton ez a "mai fiatalok mennyire züllöttek" című sláger szól"
Nekem a kedvencem, mikor 45-50 éves kollégáim kezdik el a "gyerek egész nap gépezik" szöveget és bezzeg az ő korukban, meg tőlem kérdezik mi lesz így ezekből, sosem fognak dolgozni. Én meg közben végiggondolom, hogy a fél fiatalságom a gép előtt telt, aztán most pont ugyanúgy hajtok és dolgozom mint ők.
Nem mellesleg iskola mellett lakom, azt látom, hogy pont ugyanolyanok mint mi voltunk 15-20-30 éve.
Mondjuk alapvetően viccesen hangzik, mikor valakik egész nap interneten panaszkodnak arról, hogy bezzeg az ő korukban nem mindig a gép előtt ültek.
Mi családunkban a TV volt mindig a téma. Apám egész nap előtte döglött és egész nap azt hallgattam, hogy milyen jó dolgom van, nekik régen nem volt TV. Nagyszülők dettó, végig azzal jöttek, hogy bezzeg ők nem a TV előtt ültek egész nap...mondták ezt miközben épp a TV előtt ültek.
Komolyan mondom, a szüleim, nagyszüleim többet öltek a TV előtt, mint én fiatalon. Most is hasonlóan megy csak az internettel.
"pont ugyanolyanok mint mi voltunk 15-20-30 éve"
Elég nagy különbség van aközött, hogy milyen volt egy kiskamasz élete 15 meg hogy milyen volt 30 évvel ezelőtt...
Bizonyos szempontból pont ugyanolyanok, igen, de pont azért lenne pont ugyanúgy szükségük arra, hogy a szüleik ne a kütyüket nyomkodják akkor is, amikor a gyerekeikkel vannak, hanem velük foglalkozzanak. 30 éve még megkapták ezt a gyerekek a szüleiktől, 15 éve is még sokkal inkább megkapták, mint most. Még ha a tévé előtt ült is a család: egy szobában voltak, egy képernyőt néztek, volt közben beszélgetés, értelmezni lehetett a látottakat, nem csak azt kapta a gyerek, ami a képernyőn átjött, hanem mellé a szülei megjegyzéseit is, azt, hogy ők mit gondolnak a látottakról, hogy beilleszthető-e a család értékrendjébe vagy nem, stb. - ma viszont a "pont ugyanolyan" gyerekek magukra vannak hagyva a saját képernyőjük előtt minden rájuk dőlő szennyel.
És az sem mindegy, hogy a kamaszkora telik-e tévézéssel valakinek, vagy felnőttként ül "egész nap" a tévé előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!