Miért gondolják rólam első benyomásra az emberek, hogy diplomás ember vagyok? Orvos, ügyvéd, jogász ezeknek szoktak hinni. Pedig szakács vagyok. Miért?
Én meg éppen most készülök otthagyni az egyetemet, hogy szakács vagy cukrász lehessek. Bocsánat az off topicért, csak talán ez is érdekes lehet.
Nem tudom, de valahogy az emberek fejében tévesen él ez az "egyetem" gondolat, mintha attól lennél ember és aki értelmes az biztos diplomás..de fordítva is igaz, ezért nincsen ember, aki ténylegesen elvégezze a munkát és ne csak menedzselje azt. Így aztán mindenki diplomát akar, túlképzés van és "divat" egyetemre járni és tapasztalatból mondom, hogy tele van ostoba emberekkel, pedig egy rendes egyetemről van szó. Nem is a tananyagról van szó, hanem hogy sokan az élethez ostobák, műveletlenek, nincs önálló véleményük csak nyomják ugyanazt mint valamelyik aktuális média, nem tudnak helyesen írni, vagy csak azért járnak oda, hogy addig is a szüleik pénzén ihassanak el tízezreket egy éjszaka és utána erről menjen a téma a folyosón.
Úgyhogy semmiképpen ne szégyelld magad, főleg ha szereted a szakmádat. És mellette még egy értelmes, művelt, ápolt, jó megjelenésű ember vagy ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!