Csak engem szólít mindenki a család nevemen?
Az én vezetéknevem az ellenkező nem egy keresztneve. :D
Szóval nem szoktak rajta hívni sosem.
De nekem meg általában úgy használják a nevem, hogy a teljes nevemet (vezetéknév+keresztnév) együtt. Valószínűleg azért, mert a keresztnevem hétköznapi és több kollégámat is úgy hívják, ezért ránk a teljes nevünkkel szoktak hivatkozni. Engem meg ez kerget a sírba. :D
Ha érdekel valakit Fabók a családnevem.
Eléggé idegesítő,ciki hogy a suli másik végéről ordibálják a haverjaim,hogy: FABÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓK
:D
Nálunk általános-és középsuliban is akkor szólítottunk valakiket a vezetéknevükön, ha kettő vagy több személynek is megegyezett a keresztneve.
(pl. általánosban volt 3 ugyanolyan keresztnevű fiú az osztályban, és ha mindet Tamásnak hívtuk volna, akkor sosem tudták volna eldönteni, hogy épp kinek szólunk)
Tetszik nekik a vezetékneved. Nekem is tetszik, tök jól hangzik. Olyan kedves kisugárzása van. :D
Engem is szólítottak általánosban a vezetéknevemen. Nem szerettem, mert azt hittem, hogy csúfolódásból mondják. Fitos a vezetéknevem, mint az orrot jellemző melléknév, így jogosan érezhettem így. Volt, hogy tényleg ezen röhögött valaki. Aztán rájöttem, hogy a fiúk között ez bevett szokás haveri körben és azért szólítanak így lány létemre, mert bevettek a bandába. :D A legjobb barátnőm és a barátom is szoktak "Fiti"-nek becézni. A barátomat is "Taki"-nak becézik a haverjai. Szóval ezt veheted a barátság jelének. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!