Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alacsonyabb pasik! A mindennap...

Alacsonyabb pasik! A mindennapi életben mennyire súlyt benneteket a "magasság-diszkrimináció"?

Figyelt kérdés

Nemcsak párkapcsolatra, karrierre, de teljesen hétköznapi dolgokra is vonatkoztatva. Angolul tudók itt olvashatnak erről a fajta diszkriminációról:

[link]

Ez egy általános jelenség, mégha nem is beszélnek róla az emberek. Miért is tennék? Akiket nem érint (normál vagy magas pasik illetve a nők), azok haszonélvezői a jelenségnek (pasiknál a fölényeskedés/egóbomba lehetőségének kiélvezése, nőknél magasabb pasik könnyebb szelektálása stb.), akiket pedig érint, azoknak a véleményére nem adnak, hanem inkább Napóleon-komplexussal megvádolják őket. Tulajdonképpen a melegek és kisebbségek jogait is jobban védik, mint az alacsony pasikét. Legalábbis én ezt látom. Engem annyira még nem is súlyt ez a fajta diszkrimináció, mert alig vagyok kapcsolatban emberekkel (nem véletlen), így nincs is lehetőség rajtam fogást találni, de elképzelem, hogy aki nyitottabb és társaságibb szeretne lenni (ne adj Isten ambíciókkal, akár párkapcsolatban, akár karrierben) azt naponta mennyi sértés/megalázás sújthatja. A véleményeiteken felül írjátok le a magasságotokat/korotokat is ill. azt, hogy hány normális párkapcsolatotok volt eddig (ami nem a magasságotok miatt ment tönkre). Köszi.

2018. okt. 3. 16:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%

Tenyleg minden nap ki kell raknod egy rinya kerdest a magassagodrol?

Kuldj mar at egy fenykepet magadrol, megmondom, hogy nyomi vagy e vagy sem. De hagyd marcabba ezt a magassag cirkuszt!

2018. okt. 3. 18:29
 12/24 anonim ***** válasza:
Engemet ez a helyesírás sújt (le). A súly az ly de ha valakire valami lesújt az pontos j.
2018. okt. 4. 01:46
 13/24 anonim ***** válasza:

Amikor a Supermarketben a legmagasabb polcon van az,amit leakarok venni:))

165 cm.

2018. okt. 4. 01:59
 14/24 October15 ***** válasza:
0%
13.: A legmagasabb polc.. tökéletes alkalom leszólítani az eladó csajszit a cuki könyvtáros lánykát stb.. :D A rák sem akar 180 lenni, hogy mindent elérjen.. XD
2018. okt. 4. 08:37
 15/24 October15 ***** válasza:
0%
+ Mellé még a szemem is szar... :P Wombo combo. :D
2018. okt. 4. 08:37
 16/24 anonim ***** válasza:

Számtalan alacsonyabb párkapcsolatban, karrierben, sportban, tudományban, művészetben, stb - az élet minden területén sikeres és népszerű férfi rohangál a világban.

Kizárólag a magasság miatt senki sincs minden nap elnyomva és megalázva.

Az vitathatatlan tény, hogy a magasabb férfiakat előnyben részesítik, több figyelmet kapnak és az alacsonyabbakat nehezebben veszik észre, kevésbé ismerik el és jobban kell teljesíteniük, de azért még távolról sem olyan mértékben, mint ahogy ezt beállítod.

Egyértelmű hátrány az alacsonyság, de azért nem ellehetelenítő tulajdonság.

2018. okt. 4. 11:33
 17/24 anonim ***** válasza:
21%

Mindenkit aki férfi egy életen keresztül bullyingolnak, ha 170 körü!i, de főleg ha az alatti...

Kettő lehetőség van túlélni: Az egyik, hogy az "áldozatot" tényleg nem érdekli a dolog, kicsit nárcisztikus, így egyszerűen képtelen felvenni a sértéseket.

Ebben az esetben Ő kettő szempontból is szerencsés. 1* mert ilyennek született, vagy így fejlődött ki, mert szerencséjére nem egészségesen szocializálódott, esetleg a szülei elkényeztették...

2.* pedig mert még nem volt akkora szerencsétlensége, hogy az egyik bullyingoló messzebbre merészkedett volna, ami amúgy nem ritka.

A másik lehetőség túlélni, egy olyan módszer amit már az itteni válaszolók egy része, még itt egy anonim oldalon is alkalmaznak, annyira működött.

Ez pedig a súlykolás, önhipnózis!

Bizony az, ha magadba súlykolod, hogy "jajj, engem ez totál nem zavar, imádok alacsony lenni" az egy működőképes pajzs, a bullying és a kitrekesztés egy bizonyos szelete ellen, ami a megbélyegzés.

Mivel? Hát a Napoleon komplexussal!

A legtöbb alacsony embernek nincs ilyen komplexusa, de paradox módon mégis van, mert ez igazából nem bennük létezik, hanem a társadalom nagyobbik részének elméjében van végérvényesen, egyszer és mindenkorra eldöntve, hogy az alacsony embereknek bizony komplexusuk van.

A raj egységesen tudni véli ezáltal, s mitsem számít, hogy vannak e emberek, esetleg 25-30% akiből ez a meggyőződés hiányzik, mert a minimális többség is egyenlő a kollektív tudattal, ha csak 51% tudni véli, hogy egy alacsony ember Napoleon komplexusos, akkor az el van döntve, akkor az.

És ez a rosszabbik része a dolognak, rosszabb mint a megalázások és az esetleges fizikai inzultusok, mert az, hogy bármi egyéni problémádból, vagy különböző véleményedből az következik, hogy az a komplexusodból következik, Te már nem vagy egyenrangú ember és nem is leszel soha...

Ezt egy kicsit kivédheted, ha a fajtád ellen fordúlsz és kijelented, hogy márpedig téged soha semmilyen inzultus, negatív diszkrimináció nem ért és (ezért) Te mennyire örülsz is annak, hogy alacsony lehetsz... Mert hát annyi jó dolog van abban. Ja tényleg, mi is?

Én nem örülnék soha az alacsonyságomnak, de magamtól komplexusom sem alakúlt volna ki miatta, főleg ezzel az ÓRIÁSI hátránnyal is meg tudok élni ebben a világban, de ja, sokkal agresszívebbnek kell lennem és minden területen eltaposni a konkurenciát.

Akié az első ütés (képletesen) az stratégiailag előnyben van, akkor is, ha amúgy vannak hátrányos tulajdonságai.

2018. okt. 4. 16:03
 18/24 anonim ***** válasza:

Sajnos már az iskolában is elindul ez a fajta megkülönböztetés.

Tornasor.

Mindig én voltam az utolsó a tornasorban,csak 1-2 lány volt tőlem is alacsonyabb az osztályban.

Én azzal kompenzálom,hogy sportolok.

165 cm-vel zavaró a ruházkodás.Ritkán találok olyan méretű ruhát,ami jól áll.Nem szeretem,ha lóg valami rajtam,már csak azért sem,mert sportos alkat vagyok,és szeretem az öltözködéssel is kihangsúlyozni.

2018. okt. 4. 16:32
 19/24 anonim ***** válasza:

Ja, ez is igaz.

Tommy Hilfiger, Camel Active ruhákat pl. nem is tudsz vásárolni, ha 170 cm alatti a magasságod.

2018. okt. 4. 16:49
 20/24 anonim ***** válasza:
68%

165 cm egy nőnek mióta alacsony? Ezt a rinyálást basszus...az egy teljesen átlagos női magasság, amivel kiválóan lehet öltözködni a kicsik (túl szűk, de ugyanakkor hosszú a nadrág) és a nagyok (túl bő és/vagy rövid minden) klasszikus problémái nélkül. Ha súlyproblémák vannak, az persze más.

149 cm vagyok egyébként és utoljára az általános iskolában bántottak a magasságom miatt, mivel az a tipikus "bántalmaznivaló" kislány voltam, így aztán találtak is rajtam fogást. Azóta az égvilágon semmi eget rengető problémám nincs, ruházkodni is tudok, élni is, még a metrón is felérem a kapaszkodót :) a sportokban tényleg béna vagyok, de nem a termetem miatt, két méteresen is az lennék. Az egyetlen hátrányt meg maximum ott érzékelem, hogy a boltban valóban nem érem fel a legfelső polcot, de ezért eszembe nem jutna ekkora hisztit leverni. Nem vagyok olyan életképtelen, hogy ne oldjam meg akár segítségkéréssel, akár sámlival, ha van.

Az életben pedig MINDIG határozottnak kell lenni, mérettől függetlenül. Egy nagyra nőtt embert sem fognak komolyan venni, ha nincs olyan kiállása, míg az alacsonyat is tisztelni fogják, ha van miért. Extra szánalmasnak tartom, mikor a magassággal próbálják magyarázni pl a sikertelen állásinterjút. Nem öreg, egyszerűen nem voltál eléggé szimpatikus a személyzetnek, míg az XY az volt.

2018. okt. 4. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!