Te mit gondolnál valakiről, ha megtudnád valakiről, hogy borderline személyiségzavara van?
Mondjuk egy ismerősöd, haverod, rokonod, munkatársad... (vagy akárki, akihez komolyabb viszony fűz annál, minthogy "kit érdekel, semmi közöm hozzá")
Milyen gondolataid lennének ezzel kapcsolatban?
Vagy azt, hogy: "ez sok mindent megmagyaráz!"
Vagy azt, hogy: "jé, azt hittem, hogy a borderline ennél durvább, biztos, hogy neked az van?"
Párkapcsolat nővel:
1. Tudatosabban kezdtem el figyelni a reakcióit. Igyekeztem alkalmazkodni (pl. megvettem a "Ha fáj szeretni"-t), de valószínűleg nem voltam eléggé türelmes (első párkapcsolatom) vagy erős - pedig, amikor 2-szer is italosüveget vágott hozzám, tkp. fel sem emeltem a hangomat. És akkor sem, amikor a háta mögé dobta felém, de nem nézte hova, a 40*40 cm-es bútorlapot.
2. Volt olyan gondolatom, hogy jé, - csak ennyi is lehet - ez a borderline?
3. Ami aggasztó volt, hogy egy pimf ügyön összeveszve, azt mondta, ne nyúljak hozzá, mert megszurkál. Màsik hasonló esetben azt ígérte, feküdjek le, de nem kelek fel.
4. Neki igaza volt abban, hogy ha nem látom rajta a "bélyeget", szinte biztosan jobban feszegetem a türelmi határaimat, talán többet bevállalok, de nekem a késes agresszióval még a koliból volt rossz tapasztalatom. Ezért hazacuccoltam, de onnan utcára tették.
Összefoglalva:
Lehet, hogy túllihegtem a dolgot, de amíg itt volt a 3. pont után, görcsöltem, de azóta hogy nincs itt, nyugodt vagyok. Tegnap találkoztam vele, és remegtem. Amikor elváltunk, megnyugodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!