Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jobb lenne az ember élete ha...

Jobb lenne az ember élete ha mindent kimondana amit gondol?

Figyelt kérdés

Egy csomó frusztráció bonyodalom fájdalom oks hogy nem mondjuk ki a dolgokat mert az kényelmes.

Milyen lenne az élet ha mindent kimondanánk ahogy érzünk? Van itt olyan aki tényleg bátor és a szíve szerint él?

"Veszélyes" így élni? Elfirdulnak így az emberek vagy épp ellenkezőleg, pont így találnak meg pl az igaz barátok?

2018. szept. 24. 10:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nem lenne jobb. Inkább több feszültség lenne. Pl. ha ideges vagyok és magamban káromkodok, akkor én kiadom a feszültséget és senkit sem bántottam meg. De ha ezt hangosan teszem, akkor csak még több feszültség lesz, mert közben újabb konfliktusok lesznek azokkal, akiket eközben megbántottam. És nem is biztos, hogy tehetnek róla, hogy nekem éppen rossz napom van.

Az, hogy nem mondunk ki mindent gondolkodás nélkül, nem egyenlő a hazugsággal. Persze ezt sokan nem értik.

De pont az lenne a lényeg, az emberi, hogy legyünk empatikusak és tudjuk, hogy mikor, hol, hogyan kell viselkedni.

2018. szept. 24. 10:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az lenne jó, ha úgy élnénk, hogy a gondolatainkat bármikor, bárhol kimondhatjuk - tehát olyan tiszta és igaz gondolatok foglalkoztatnának, amelyet nyíltan felvállalhatok bármikor.
2018. szept. 24. 10:20
 3/16 anonim ***** válasza:
Akkor bizony nagyon sok ember magában beszélne. :]
2018. szept. 24. 10:28
 4/16 A kérdező kommentje:

nem feltétlenül a káromkodásra gondolok.

hanem pl megmondom férjemnek/feleségemnek hogy miért nem jó a szex és mit szeretnék

vagy megmondom anyámnak/rokonnak stb hogy elegem van a manipulációból, érzelmi zsarolásbó vagy h rosszul bánik valakivel és a kifogásokat egyből letörni. azonnal.

vagy h a főnöknek is azonnal megmondani a véleményeem, okosan persze.

egyenesség, kimondani mindent úgy ahogy van hogy tiszták legyenek a helyzetek és benn gyűlve nevokozzon betegséget.

akkor is ha néha felbolygat mindent.

esetleg ilyen könyvet olvasnék

2018. szept. 24. 10:40
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt párszor az életemben, hogy semmi más kiutat nem láttam, megpróbáltam nyíltan megbeszélni a problémákat. Ilyenek miatt nem volt kivitelezhető a beszélgetés:

én erre nem emlékszem / nem azt mondtam / de nem úgy gondoltam / mert te csak a rosszat veszed észre / mert úgyse érted / mert te olyan vagy aki... / ne mindig arról beszéljünk ami volt / de én ilyen vagyok és nem tudok változtatni / neked kellene úgy, akkor és olyannak lenni ahogy elvárom mert és kész / de legalább nem vagyok olyan mint azok a legallja enberek akikről a hírekben hallani (ennek kell örülni) / miért veszel mindent úgy magadra / a te hibád hogy téged ez bánt / bezzeg ő meg ő meg mindenki más nem ilyen / ha tudnád hogy nekem neki és mindenki másnak mennyivel nehezebb / stb...

2018. szept. 24. 11:14
 6/16 anonim ***** válasza:

4: én sem a káromkodásra gondoltam, csak egy példát írtam.

Amiket írtál, az nekem alap. Beszélgetünk a szexről és elmondjuk egymásnak, hogy mi nem jó, és mi igen. De itt sem azt mondja az ember, amit akkor éppen ahogyan gondol. Nem mondja a másiknak, hogy nem vagy jó, mert nem akarjuk bántani azt, akit szeretünk. De megbeszélni, hogy mit lehetne másképp már nem bántó. Szóval azzal továbbra sem értek egyet, hogy mondjunk ki mindent rögtön úgy, ahogyan eszünkbe sem jut.

A főnökkel sem tudnál okosan beszélni, ha csak úgy kimondanál mindent. Pont hogy át kell előtte gondolni, hogy okos legyél.

De ahogy látom, te inkább arról írsz, hogy nem mered senkinek sem elmondani a véleményed. Azért ez szerintem más kérdéskör, mint amire a főkérdésből gondoltam, hogy úgy általában az emberek mondjanak ki mindent, amit gondolnak.

Azért nagyon sok ember kommunikál, munkahelyen, családban, párkapcsolatban. Vagy ha nem, akkor sokszor az a saját döntése és azzal is van valami célja. Vagy nem elég intelligens a kommunikációhoz.

Az szerintem egy kisebb rész, aki szeretne, tudna beszélni, de nem mer.

2018. szept. 24. 11:23
 7/16 anonim ***** válasza:
5-ös, ha elfogadsz egy tanácsot, akkor ezekkel a passzív-agresszív emberekkel a saját érdekedben korlátozd a kapcsolatodat, amennyire csak lehetséges. Sose tudsz velük tisztán kommunikálni, mert folyamatosan játszmáznak.
2018. szept. 24. 11:34
 8/16 anonim ***** válasza:
Kenyszerbetegeknek, skizofréneknek, vagy éppen pszichopatáknak csodálatos lenne :D
2018. szept. 24. 11:38
 9/16 anonim ***** válasza:
#7 Igyekszem, de az is az én hibám. :D
2018. szept. 24. 12:01
 10/16 anonim ***** válasza:
Csak szerintük az. :)
2018. szept. 24. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!