Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tartós munkanélküli vagyok....

Tartós munkanélküli vagyok. Lassan 1,5 éve itthon vagyok. Nem bírom, leépültem. Miért nem jár nekem munka?

Figyelt kérdés

Munkanélküliben is már kértem munkát, köpni nyelni nem tudtak, semmi lehetőség a környéken, országos szinten meg nagyobb gyárakba jelentkeztem de még csak vissza se jeleznek.

Miért érdemlem meg én ezt??? És csak 22 éves vagyok :(

2018. szept. 19. 17:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%
ez az hogy mindig dolgoztatni akarjak az embert, a hetveget is elveszik mert megtehetik nincs ezekben semmi empatia robotnak neznek. mellesleg nekem van okj-s szakmam meg sincs munkam.
2018. szept. 19. 18:37
 12/25 anonim ***** válasza:
12%
Nem kell hetvegen dolgozni, de akkor orulj a netto 120nak:) Erdekes, mindenki tobbszazezreket akar keresni, de dolgozni azt lusta.
2018. szept. 19. 18:46
 13/25 anonim ***** válasza:
96%

Azért szerintem nem mindegy milyen áron keres az ember száz ezreket. Lehet neked nincs szükséged az életre kedves utolsó de más szeretne szabadidőt is legalább a hétvégét hogy legyen ideje a családdal esetleg.

Nekem van szakmám 2 is és érettségim nincs képzeld engem se vesznek fel sehova. Meghirdetik az állásokat hogy pályakezdők is jelentkezhetnek de első kérdésük hogy van e bármilyen tapasztalatom az adott munkakörben. Nincs. Akkor köszönjük szépen viszont látásra. Mert nem akarnak azzal kinlódni hogy egy hozzá nem értőt betanítsanak. Egyszerűbb felvenni egy tapasztalt embert vagy nyugdíjast mert az is jobban tudja mint a pályakezdő.

2018. szept. 19. 19:07
 14/25 anonim ***** válasza:
97%

#12 a Kérdezőnek nem az a baja, hogy nem keres többszázezret, hanem hogy egyáltalán egy vasat se keres. Jobb ha tudod, hogy már közmunkásnak se mehet akárki, és az a 47 ezer forint mire elég? Ha nagyon spórolós vagy, a rezsire...esetleg. És akkor még nem ettél, nem ruházkodtál, nem közlekedtél.

Egyszerűen siralmas, hogy elvileg EU-tagok volnánk, és akkor örülni kell annak, hogy havi nettó 90 ezret hazaviszel - mindezt úgy, hogy menj be hétvégén is, ünnepnapokon is dolgozni, és ha van pofád lebetegedni vagy eltörni a lábad, úgy hajítanak ki, mint a macskát egészségügyi sétára. Ennél még a Kádár-rendszer "komunista szombatja" is jobb volt, ott legalább ünnepnapon és vasárnap otthon maradhattál & a pénzed ért is valamit, nem egy szarrá inflált játékzseton amit ha nem dotálna a kormány, valahol a milpengő szintjén lenne...

2018. szept. 19. 19:20
 15/25 anonim ***** válasza:
6%
Le lehet pontozni. de attol ugyanugy eletkeptelenek maradtok, max az egotok no kicsit:D Ahhoz, hogy ne vegyenek fel sehova, analfabetanak kell lenni. Az mas kerdes, hogy mindenki huzza a szajat.. erdekes, en az evek alatt tudtam karriert csinalni es mar jo ideje nem kell hetvegen sem dolgoznom, pedig az elejen orultem, ha lyuk volt a pici fenekemen. Most meg masokat osztok be hetvegezni, na? Mas kerdes, hogy bennem volt alazat es elebe mentem a munkanak, nem otthon sirankoztam.
2018. szept. 19. 19:27
 16/25 anonim ***** válasza:
97%

Azért pontozlak le, mert amit csinálsz, az az áldozathibáztatás legundorítóbb formája, egyszemélyben az illetőt teszed felelőssé, hogy nincs munkája, kvázi felmented a munkáltatókat, a kormányt, és kb. mindenkit, akinek vastagon benne van a keze abban, hogy ilyen szar a munkaügyi helyzet Magyarországon.

Ahhoz, hogy ne vegyenek fel sehova, egyetlen dolog bőven elég - ha NINCS munkahely. Bőven akad kishazánkban olyan település, ahol 100%-os a munkanélküliség. Nem jut még közmunka se szaros 47 ezer forintért. Én még emlékszem rá, hogy anno a Viktátor nagy garral bejelentette az első ciklusában az 1 millió munkahelyet. Ehhez képest nemhogy több lett volna a munkahely, hanem kevesebb (ha a közmunka viccmunkát nem számoljuk). Áruld el kérlek, egy ilyen helyzetből mégis hogyan kéne bárkinek is karriert építenie.

Ja tudom, menjen ki Németbe...eddig én is eljutottam már...

2018. szept. 19. 19:42
 17/25 anonim ***** válasza:
8%

Az első válaszoló vagyok, tényleg vicces hogy a legreálisabb válaszokat pontozzátok le. :D

Az természetes hogy egy termelési területen dolgozónak néha túlórázni kell, nem is onnan kell nyugdíjba menni de egy-két évet ki lehet bírni, gyűjteni és közben folyamatosan keresni a lehetőségeket, fejleszteni magatokat. Szabolcsi vagyok, pályakezdőként én sem válogathattam az érettségimmel mégis gyári munkát egy héten belül találtam (3 éve). Két és fél évet dolgoztam ott, azóta sikerült olyan munkát találnom ami tetszik és megkeresek annyit heti 5 nap 8 órában mint a gyárba 3 műszakban.

A ti legnagyobb hibátok hogy az orrotok hegyéig sem láttok, nincs semmi célotok vagy jövőképetek és inkább hibáztatjátok a kormányt, orbánt meg mindenki mást mintsem hogy magatokba nézzetek.

2018. szept. 19. 20:03
 18/25 A kérdező kommentje:

Ja, én vagyok a hibás persze.

Kedves utolsó, ha olyan jó a varázslatos gyárban kezdeni a karriert, pénzt keresni, amit aláírok, hogy lentről kell kezdeni, és minden lehetőséget megragadni.

Én is kezdtem gyárba, és kirúgtak mert nem kellett ember, ráadásul kettő gyárból is. Akkor miért én vagyok a hibás, miért kéne magamba nézni? A környéken, az a két gyár volt a lehetőség, és egyikben sem hagytak még megmelegedni se.

Egyszerűen nincs munka! Nem tudok semmit se ugródeszkaként használni, ha meg tudnék, akkor nem hagyják.

2018. szept. 19. 20:11
 19/25 A kérdező kommentje:

Azt meg kifelejtettem, hogy tényleg van nem is egy hely, ahonnan még vissza se jeleznek, nem hogy interjúra hívnának.

De tudom, munkakerülő ge.i vagyok.

2018. szept. 19. 20:11
 20/25 anonim ***** válasza:
4%

#17 mi az uralkodás első szabálya?

MINDENÉRT te vagy a felelős.

Erről pedig ennyit, ide egy pontot kérek.

2018. szept. 19. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!