Szerintetek gáz ha valaki csak azért önkénteskedik mert attól jól érzi magát? Ez nagyon önző dolog?
Figyelt kérdés
2018. szept. 15. 21:22
1/11 anonim válasza:
Nem. Én is azért csináltam, meg a kapcsolati tőkéért.
2/11 anonim válasza:
Inkább szánalmasnak mondanám. Pláne ha utána másoknak meséli hogy ő milyen jótét lélek.
3/11 anonim válasza:
Én mondjuk nem meséltem, hogy milyen jótét lélek vagyok.
Nyíltan megmondtam, hogy kapcsolatokat keresek intézményekkel, amiből később munkaszerződés lehet.
Lett is, nem szégyellem.
4/11 anonim válasza:
Miért, van olyan, aki nem saját kedvéből önkénteskedik? Önkénteskedik, vagyis ÖNKÉNT ment oda. Mindenki azért teszi, mert jó érzéssel tölti el, hogy segíthet...Aki utál másoknak segíteni, az nem fog önkénteskedni...
5/11 anonim válasza:
Nem értem a kérdést! Mért, szenvednie kéne közben?
6/11 anonim válasza:
Nálunk, főleg ezekben a nehéz időkben nem annyira népszerű az önkéntesség, de pont azért van kitalálva, hogy az ember jobban érezze magát tőle. Minden emberben ösztönös vágy, hogy tegyen másokért valamit. Ennek az ösztönnek a kiélése az önkéntesség. Semmi rosszat nem látok benne, ha az ember jól érzi magát miközben önzetlenül cselekszik.
7/11 anonim válasza:
Miért lenne gáz? Miért lenne ez nagyon önző dolog?
9/11 anonim válasza:
Nem, de figyelnie kell arra, hogy ez önfejlődéssel járjon. Azaz: az élethez fizetés szükséges.
AZ önkénteskedéssel tapasztalatot szerez, de ezt és a tanulmányait kamatoztatnia kell, hogy érte fizut kapjon.
10/11 anonim válasza:
Szerintem nem, én is ezért csinálom. Gyakran szokták mondani az emberek, hogy azért önkénteskednek, hogy másokon segítsenek. Ez így is megállja a helyét és vannak olyanok, akik ténylegesen annak örülnek, hogy a másik örül és neki jobb lesz, de a legtöbb esetben ennek is az áll a hátterében, hogy azért örülsz, mert látod, hogy a másiknak mekkora örömet vagy segítséget tudtál nyújtani a közreműködéseddel, munkáddal stb. Szimplán jó érzéssel tölti el az embert, ha látja, hogy van értelme és eredménye annak, amit csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!