Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az átlag magyart mennyire...

Az átlag magyart mennyire foglalkoztatja a szegények sorsa?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy a véleményetek szerint a magyar az összességében véve mennyire empatikus alkat? Az átlag magyar embert szerintetek érdekli a nála szerencsétlenebbek sorsa vagy sem? Előre is köszi az értelmes választ!

2018. szept. 10. 16:16
1 2
 11/17 felkelhetetle ***** válasza:
# 9 Akkor erre csak azt lehet válaszolni, hogy a legtöbb magyar ugyanolyan empatikus, mint bármelyik más nép a világon.
2018. szept. 11. 17:55
 12/17 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor értelmetlen kérdés, legyen Neked igazad... Akkor biztos olyan kérdésekre sem lehet válaszolni, mint például, hogy mennyire vagyunk takarékoskodók, vendégszeretők vagy összességében kedvesek... Vagy mennyire szeretünk okoskodni... Remélem érted...
2018. szept. 12. 14:26
 13/17 felkelhetetle ***** válasza:
91%
Így van ezekre a kérdésekre sem lehet válaszolni PONTOSAN, de ezekre a kérdésekre sokkal reálisabb választ lehet adni pl arra hogy mennyire vagyunk takarékoskodóak mivel statisztikát lehet belőlük készíteni, viszont az empátiáról aligha lehet reális statisztikát csinálni mert a szinte mindenki igennel válaszol arra a kérdésre hogy empatikus vagy-e? Holott tudjuk hogy ez nem igaz. Ha meg arról kérdezzük meg az embereket hogy a ők empatikusnak ismerik-e a magyarokat, akkor meg hajlamosak túldramatizálni a helyzetet (mint amit láthattál a többi válaszolótól) és ez megint csak nem fér össze a valóssággal.
2018. szept. 12. 22:24
 14/17 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy a takarékoskodót fogod kiemelni, mivel az tényleg számszerűsíthető, ezért is írtam bele. Tudtam, hogy mivel a másik kettő hasonló, ahhoz amit kérdeztem, nem azt hozod fel példának. Valamiért nagyon kiállsz az igazad mellett, és persze részben igazad is van. De a számszerű adatok és statisztikák mellett azért létezik a szóbeszéd, a nyelvhagyomány útján terjedő hiedelmek stb... amelyek mögött sokszor nagy igazság rejtőzik. Szerintem nem szerencsés, ha ezeket semmibe vesszük. Amikor még nem voltak statisztikák, az emberek sokszor csak ezekre hagyatkoztak és ezekből vontak le következtetéseket, sokszor helyesen, sokszor helytelenül ez tény, de én hiszem, hogy ettől függetlenül tényleg vannak olyan jellemzők, amelyek egy népre, nemzetre ráhúzhatók, amikkel azonosítani lehet őket. Nézd meg a következőket: a skótok smucigok, a zsidók úgyszintén (ha dolgoztál már zsidónak, tudod miről beszélek), az oroszok szeretik a vodkát (tudom, mindjárt mondod, hogy a vodka fogyasztásból vezetett statisztikák stb...) az angolok teaivók (tudom, máig élő szokás, kimutatható mondanád...). Egyébként ha már a statisztikáknál tartunk, épp, hogy az ezzel foglalkozó legnagyobb szerv szokott időről időre nem feltüntetni fontos szociológiai adatokat példának okáért a szegénységről is. Nem beszélve arról, hogy a szociológiai oktatást is eléggé korlátozzák, már a legtöbb fizetős, mesterképzés csak nappali, kevés helyen van stb.... Ez sem véletlen, valakik nem szeretnék, ha egyesek kutakodnának és valóban tényszerű megállapításokat tudnának megfogalmazni a magyar társadalommal kapcsolatban. Na de el is kanyarodtam kicsit, a lényeg, hogy szerinted erre nem lehet válaszolni, rendben. És ha azt kérdeztem volna, hogy a magyar mennyire derűlátó, segítőkész, optimista, vidám, szerelmes típus? Biztos arra is azt írnád, hogy blődség, erre nem lehet válaszolni. Egyébként ha nem lehet, akkor minek válaszoltál? Nem azt kérdeztem, hogy szerintetek erre a kérdésre lehet-e válaszolni, hanem, hogy szerintetek mennyire foglalkoztatja a magyar embereket a szegényes sorsa? Két eset van, hogy ennyire kötöd az ebet a karóhoz. Vagy fizetett kommentelő vagy, aki kormánypárti, vagy csak egyszerűen nem tudsz elengedni dolgokat és tiéd kell, hogy legyen az utolsó szó. Nem értünk egyet, rendben van, de nem kell még háromszor leírnod ugyanazt egymás után, mindenki felfogta, hogy mi a véleményed. Szerinted ezt nem lehet megállapítani, szerintem meg az emberek véleménye alapján is lehet következtetni dolgokra. Köszönöm, további szép délutánt!
2018. szept. 13. 17:48
 15/17 felkelhetetle ***** válasza:

A kérdésed nem úgy szólt hogy SZERINTED mennyire empatikus a magyar nép, tehát te nem véleményekre voltál kíváncsi a kérdés alapján hanem konkrét tényekre. Véleményt természetesen lehet erről mondani tapasztalatok alapján, de konkrétan nem lehet azt mondani hogy a magyarok többsége empatikus vagy sem mert ezt senki sem tudja mert senki sem ismer 5 millió magyart hogy azt állíthassa hogy a magyarok többsége empatikus.

U.I: Nem értem hogy mi alapján szűrted le hogy én fizetett kommentelő lennék, azt meg pláne nem értem hogy a politika hogy jön ide. Egyébként ha már felhoztad rohadtul elítélem a jelenleg magyar kormányt az összes destruktív tevékenységével együtt amit a magyar társadalom ellen elkövet, de ehhez a kérdéshez nincs köze van a politikának.

2018. szept. 17. 12:43
 16/17 A kérdező kommentje:
A válaszod sem úgy szólt, hogy SZERINTEM erre a kérdésre nem lehet válaszolni, hanem kijelentetted és kész. Jó, lehet, hogy túlreagáltam a dolgot a bérkommentelő megjegyzéssel, csak állandóan hasonlókat tapasztalok, nem csak itt, máshol is, hogy ott minden jó, minden szép, nincs is semmi baj... Igaz nem közvetlenül kapcsolódik a kérdés a politikához, de ha jobban belegondolunk, akkor a politika tudna elsősorban kezdeni valamit a szegények problémájával. Bérkommentelők igenis léteznek, plusz olyanok is, akik figyelik ki mit ír és valószínű nyilvántartást is vezetnek. Nem baj, én hamarosan úgyis elhúzok innen, nem szeretném a kérdésem témájának központi elemeinek egyike lenne. Ha itt maradok elég jók a kilátásaim erre sajnos...
2018. szept. 17. 14:42
 17/17 felkelhetetle ***** válasza:

Persze hogy nem SZERINTEMmel kezdődött a válaszom mivel nem is ez volt a kérdés. :D

Egyébként meg SZERINTEM Magyarországon tényleg rengeteg gond van az emberek gondolkodásával, felfogásával, manipulálhatóságával azonban tapasztalataim szerint az empátiával összességében nincs különösebb gond. Legalább is itt Szegeden nem fedeztem fel empátia hiányt ha valakinek szüksége van gyors segítségre általában mindig akad valaki aki segítene, viszont én csak Szegedről tudok nyilatkozni mivel itt lakom. Ez alapján nem tudom azt mondani hogy a magyar nép empatikus mert lehet hogy Észak-keleten más a helyzet.

2018. szept. 17. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!