Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet valakiben bűntuda...

Hogyan lehet valakiben bűntudatot kelteni, úgy hogy bocsánatot kérjen?

Figyelt kérdés
A barátommal összevesztünk,én vittem túlzásba a hisztizést belátom de ő ezek után nagyon durván és csunyán beszélt velem, azota sem kért emiatt bocsánatot. Bármennyire is hibáztam nem hiszem,hogy epp olyan csunyán kell beszélni azzal a személlyel akit álitolag szeretsz

2018. szept. 4. 10:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
28%
Nem ő pontoz le titeket, hanem én, mivel csak én válaszoltam a kérdésre, és csak én lettem lepontozva (eredetileg), menjetek máshova erkölcs csőszködni, ez az oldal nem erre született és a kérdező egy módszert kért, és nem a véleményetek.
2018. szept. 4. 13:00
 12/15 anonim ***** válasza:
22%
#12 Igen, te voltál az egyetlen, aki asszisztált ehhez a moráltalan, pszichopátiás viselkedéshez, melyet a kérdező a kérdés alapján szeretne megvalósítani, ezért lettél lepontozva. :)
2018. szept. 4. 14:50
 13/15 anonim ***** válasza:
22%
Végre bevallotta a háttérből sunyin lepontozó, hogy létezik.
2018. szept. 4. 15:43
 14/15 anonim ***** válasza:
Az életetek egy napját vedd fel az engedélyével. Biztos történik 1-1 összezördülésetek a nap folyamán. A nap végén nézzétek át, elemezzétek ki mit, hogyan lehetett volna csinálni.
2018. szept. 4. 17:12
 15/15 anonim ***** válasza:

"Nem ő pontoz le titeket, hanem én, mivel csak én válaszoltam a kérdésre, és csak én lettem lepontozva (eredetileg), menjetek máshova erkölcs csőszködni, ez az oldal nem erre született és a kérdező egy módszert kért, és nem a véleményetek."

Én is a kérdésre válaszoltam és szerintem mindenki; a válasznak nem feltétlenül praktikákról kell, hogy szóljon bűntudat keltésről - hanem magára az egész szituációra reagálhatunk és segíthetjük a kérdezőt egy erősebb emberré érni.

Nekem egy barátnőm volt ilyen - képes volt hónapokig is tépődni valamin amit mondtam. Például "Ezt bnem intézem el Neked, ha nem haraszol, mert lusta vagyok" - mondtam és 5 hónap múlva a semmiből előhozta, szinte kiabálva, hogy ez mennyire fájt neki és szégyelljem érte magam.

De ha másnap tette a megjegyzést, hogy mennyire rosszul esett neki, amit tettem mondtam is egyre inkább kiábrándítóbb volt. Nem értettem, miért jó az neki, ha hagyja, hogy olyan apróságok, mint más beszéd stílusa vagy megnyílvánulása padlóra küldje - majd a negatívumokat a környezetére is rázúdítsa.

Lehet túl kemény vagyok, lehetnék kissé érzékenyebb, de annyi ember van az utcán, annyi embernek van csak pár hónapja hátra, annyi ember éhezik... hogy bűn lenne csip-csup ügyek miatt kiborulnom - ezzel csak a sorsomnak lennék hálátlan.

2018. szept. 5. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!