Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondolja sok ember,...

Miért gondolja sok ember, hogy fejlődni, gazdaságot működtetni csak tudatos és szándékos károkozással lehet?

Figyelt kérdés

Egész konkrétan a tervezett avulásra és a fogyasztói társadalomra gondolok. Hallottam már közhelyeket, hogy "dehát miből élne a" mosógépgyártó, telefongyártó, híradástechnikai gyártó stb, ha nem ez lenne....

Kérem szépen úgy kellene berendezkedni társadalmilag, hogy a szükséges mennyiséget gyártsunk mindenből és akkor nem kellene trükközni és A++ csere csere csere energetikai átveréssel gyártani a szemetet. Lehet hogy egy a++os mosógép kevesebb vizet és áamot használ mint az energomat de ha 3 évente gyártunk 50 kiló szemetet az miért jó?

Szerintem a fogyasztói társadalom és a tervezett avulás egy szándékos károkozás.

Na jöhetnek a konzumerhelyeslő, visszadordító leoltogatások. (Vagy remélem reális válaszok)

2018. aug. 24. 06:37
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Engem tényleg foglalkoztat. És nem tudom, hogy a hülyéneknézők honnan veszik, hogy viber a tárcsás telefonra meg mosóteknő stb. Én is szeretem az innovatív modern technikát és vívmányokat, de nagyon átesett minden a ló másik oldalára. Pl a kilencvenes években nekem elsők közt volt mobilom és imádtam. De nem tűn egy évesen egy cserélendő ótvarnak.

Vagy sgínes tv, mosógép stb stb van és volt is mindig nekem is. Sőt sportkocsi is. De nem szeretem a rövid ciklusokat, az irreálisan gyors avulást. A kocsijaim is hosszú ideig vannak meg, a technikai eszközeimnél is erre törekszem. Ez nem hiszem hogy maradi vagy hülye dolog lenne.

2018. aug. 24. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!