Szerintetek az emberek alapjáraton rosszindulatúak?
Igen,úgy is meg lehet közelíteni,amit az első mond.
Nem tudom,hogy alapjáraton azok-e...
Ez azon kérdések egyike,amelyen nincs sok értelme filózni.Azért vannak támpontok;ha megfigyeled,általában az önutálatban élő,sikertelen emberek tudnak a legrosszindulatúbbak lenni.Nem alaptalan a mondás,hogy mindenki magából indul ki.Sok esetben,amikor valaki bántja a másikat,a saját problémáit vetíti ki a bántalmazottra.Ezt persze soha nem fogja beismerni,mert nem tudja elviselni magában azt,hogy mentálisan gyenge.
Mo.-n igen. Ha neki, rossz, akkor mindenkinek legyen rossz. Ha másnak jó, akkor mindenféle kitalációt találnak rá, hogy miért, de a valódi tényező az szerintük nem úgy van.
10% tény, 90% előfeltevés alapján működnek sokan.
Nem tudom, de ha valakivel XY személlyel a legtöbb ember "rosszindulatú", annak általában oka van.
Tehát általában ha azt tapasztalod, hogy mindenki bunkó veled, az lehet azért is, mert veled is gondok vannak, amivel kiérdemled ezt a bánásmódot.
Több olyan ismerősöm is volt, aki panaszkodott erre, minden ember rossz vele. Eleinte sajnáltam, aztán rájöttem, hogy elég elviselhetetlen jelleme van, semmiben sem különbözik azoktól, akiket kritizál, sőt annyira utálatos, hogy talán ezzel ő maga provokálja a többi embert, hogy megutálják. Persze nem néz magába, inkább az egész világot kritizálja.
7
Nem lehet az, hogy ő is azért vette fel azt a jellemvonást mert körülötte mindenki olyan volt és nem volt választása?
Kérdező,bocs,hogy a 7-es helyett válaszolok:)
De igen lehet.Sajnos ördögi játszmák ezek,és nehéz kitörni belőle.Ettől még nincs felmentve az,aki így viselkedik,mert akármilyen kemény is a lecke,meg kell tanulnia,és legalább részben változtatnia a hozzáállásán,különben egész életére ez a sors fogja kísérteni,és egyedül marad előbb-utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!