A szeretet tényleg mindent legyőzhet?
54%-os (vagy holnapra már kevesebb). Ne itt téríts! Ez nem a vallás rovat!
Kérdező: mind a két félnek akarnia kell. Ha az az egyik határozottan válni akar, ott nincs mit tenni. Egyoldalúan nem kell feláldoznunk magunkat. Ha a felekben megvan a változtatás szándéka, akkor mind a kettőnek tennie kell érte, megérteni a másik szempontjait, nem veszekedni banális dolgokon, egyenesen kimondani, hogy mit akarunk. Tanulmányozandó: erőszakmentes kommunikáció. Érdemes elmenni párterápiára, ahol a felek megtanulnak egymás sárba döngölése nélkül kommunikálni. Lehet, hogy az jön ki a végén, hogy jobb, ha elválnak, de lehet, hogy meg tudják egymást tanulni, hiszen két embernek össze kell hangolódnia, és az évekig tart. (Szándékosan nem a csiszolódás szót használtam, mert a csiszolódástól mindkét résztvevő veszít valamit magából.)
"54%-os (vagy holnapra már kevesebb). Ne itt téríts! Ez nem a vallás rovat!"
Igen, kicsit eltértünk a témától :-D
De amúgy engem nem zavar, meghallgatok bármit szívesen, majd megpróbálok rostálni.
" Ha a felekben megvan a változtatás szándéka, akkor mind a kettőnek tennie kell érte, megérteni a másik szempontjait, nem veszekedni banális dolgokon, egyenesen kimondani, hogy mit akarunk."
Az a helyzet, hogy mindkettőnkben megvan ez, de másképp értelmezzük. Veszekedni banális dolgokon szoktunk - vagyis inkább én gondolom úgy, hogy banálisak, pedig lehet, nem is annyira banálisak . Ha egyenesen kimondom, amit gondolok, abból sokszor veszekedés van, pedig párom kéri, hogy mindig,m mindene esetben legyek őszinte.
Bár fontos a szeretet, de önmagában nem minden. Nem ismerjük a párod, nem tudhatjuk, hogy milyen ember.
Van akinek nagyon fontos, mindent-meghatározó dolog a szeretet az életében. Van akinek kevésbé/egyáltalán. Ha ilyen embert fogtál ki, akkor sajnos őt hidegen hagyja a szeretet téma.
Tehát emberfüggő.
Szerintem a szeretet nem egy "erő", ami meghatározna ilyen dolgokat, de egy olyan tényező, amit bizonyos emberek igényelnek, szükségük van rá, ezért összetartja a kapcsolatot. Aki nem igényli, annak nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!