Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen ember aki így bánik a...

Milyen ember aki így bánik a mostohagyerekeivel? Miért tesz így?

Figyelt kérdés

Van egy férfi aki jómódú, sikeres, elvett egy több gyerekes egyedülálló nőt. A gyerekek új apjaként funkcionált azonnal. Pl. apunak szólítják hiszen Ő nevelte fel őket, idézőjelben, de sosem haverokként éltek egymás mellett. Hanem sokkal inkább mint főnök és alárendelt, és lelkileg legalábbis bántalmazta őket. Megvonta tőlük a szeretetét, és :

- Csicskáztatja őket, kis koruk óta, pedig már ketten huszonévesek, de valszeg félnek tőle az évek után. kedve szerint hívja vagy küldi el őket a maga közeléből. Éppen a vitaminjaiért, a cigarettájáért, vagy egy pohár italért, a könyvéért. Nekik kell őt ébreszteni délutánonként. Ő már túl van az ötvenen jócskán.

- Nem ehetnek vele egy asztalnál. Reggel külön kell reggelizni. Vacsora vendégek esetén pedig nem jelenhetnek meg az ebédlőben, mert azonnal az a fejmosás vár rájuk ha elmentek, hogy "Ezerszer elmondtam, hogy ha vendégeink vannak ne merd oda dugni a képedet!"

- Nem vitte magával és napjainkig nem viszi magával egyikőjüket se a rendezvényekre (moziba, kirándulásra, estére, vacsora estére stb) ahova párjával, az anyával elmennek. "Nem vagyok hajlandó szégyenkezni miattatok, és kellemetlenül eljönni! Ti nem jöhettek el!"

- Nyilvánosan megbántja őket nyaraláson, utazáson: " Kislányom úgy nézel ki mint aki nem óhajtott aludni egy percet se, eridj fel aludni!" "Fiam, megmondtam, hogy öltözz fel normálisan, menj szedd rendbe magad!" "Kisfiam, mégis mit gondolsz, hol vagy, kik előtt? Takarodj fel! Ma este már nem akarlak látni" Stb.

- Nem érdekli, hogy a gyerekeit zavarja a füst, láncdohányos. Nem érdekelte, hogy szükségük lett volna rá, kollégistának íratta be őket, mindenképpen, amint lehetett, nyárra táborba fizette be őket.

- Zsarnoki volt velük, eltiltotta őket barátoktól vagy barátnőktől is. Ő mondta meg kit visel el kit nem. A legkisebb fiú, most 17, gyakran volt magába burkolózott. Volt, hogy nem akart enni. Bevitt neki a nővére egy tálca ebédet, de erősködött, hogy nem akarja megenni. Végül ledobta maga elől. A m. apja bement, és a hajánál fogva lehúzta a föld felé, hogy "Meg fogod enni, megértetted, megeszed az egészet! Nem mehetsz el evés nélkül itthonról, se ki a szobádból ha én azt nem mondom!" És megetette vele. De ezt nem mondta el az anyjának.

Szép lassan körvonalazódik picinyeim, ezekből az eseményekből, valószínűleg gyűlöli őket. De miért? Mi az ami miatt valakit ennyire utál egy férfi? Főleg gyerekeket. És nem kétoldali a dolog. A gyerekek, főleg az anyjuk kedvéért megtették ami tőlük telik, próbáltak kedvesek lenni, vagy barátkozni a fiúk, a nagy lányok is megtettek mindent, hogy elnyerjék az elismerését, a jóindulatát, a szimpátiáját, mindent hiába. Talán elkezdtek félni a megvetésétől, a lenézésétől is, és magától tőle a jelenségtől is. Mintha élvezné a pasi, hogy kínozza a gyerekeit. A legkisebb fiú félelmében a zárkózottságig süllyedt, vagy azon is túl...

Ti mit gondoltok erről? Mit gondoltok róla? Ez alapján milyen ember? Miért ilyen? Természeténél fogva lehet ilyen valaki? Mit éreznétek a nevelt gyerekeiként? Mit lehetne tenni ebben a helyzetben?

2018. júl. 8. 21:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Na jó... Ez a kérdés kísértetiesen hasonlít az életemre. :'D

Ez egy gerinctelen féreg. Valószínűleg egyébként kisebbségi - vagy valamilyen egyéb komplexusa van, feltehetőleg korábbról szerezte. :/ Ettől függetlenül én egy undorító sz..rnak tartom - már csak azért is, mert személyesen átmentem ugyanezen, mint a két kérdésben szereplő gyerek, szóval ilyen vonatkozásba va tapasztalatom a helyzetről.

Itt az jelentené a megoldást, ha az anyuka mielőbb elválna ettől a sz..rtól, mert ezzel önmaga- és a gyerekei életét teszi tönkre.

2018. júl. 8. 21:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Ja igen ezt kihagytam: a nő szereti őt, tényleg. És valószínűleg a férje is őt, akkor is ha hibázott egyszer kétszer, vele mindig kedves, elragadó, gyengéd volt.

(Nem kisebbségi, semmi hasonló.)

2018. júl. 8. 21:23
 3/5 anonim ***** válasza:
"Anyuci" ezt szó nélkül tűri ?
2018. júl. 9. 18:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát...öö... igen. De azt hiszi, hogy csak nehéz a kapcsolatuk, de kedvelik egymást, a gyerekek és az apjuk. Igyekszik enyhíteni a nézeteltéréseket.
2018. júl. 9. 19:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Olyan, amilyen. Lehetett volna a saját apjuk is ilyen.

Nem láttuk a ruhákat, amiket kifogásolt. Az étel földre dobásakor a hajhúzáson kívül igaza volt.

Szóval, "picinyem", csak ki kell bírni -a ha jól értem, külön szobában- azt az egy évet és le lehet lépni. Ezt lehet tenni.

Én inkább úgy látom, hogy a gyerekek néznek úgy a szüleikre -mostoha vagy nem, most mindegy-, hogy semmi mást ne csináljanak, csak a gyerekeiket szolgálják, az igényeiket elégítsék ki, a rigolyáikat tűrjék el.

A "mostohád" -a "pasi"- meg nem tesz mást, mint megosztja az életét veletek, és -valószínűleg a te érdekedben- megválogatja a barátokat. Akiket, majd rájössz, ha felnősz, hogy oka kellett, hogy legyen, hogy távol tartott tőled.

2018. aug. 3. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!