Aki képes leírni azt a szót, hogy "hecet", az nem gondolkodik?
Egy nem igazán túltanult ismerősöm leírta messengeren, hogy vett hecetet. Bizisten percekig tartot megfejteni.
A headset, "hed-szet"-ből nem tudom, hogy lesz hecet. Ez azért nem egy sima kis kapkodós melléütés vagy elírás, vagy egy összecserél ly-j.
legdurvábbat eddig egy társkeresőkről frissen LEregisztrált csaj idézett ide..
huszonéves férjfiú' indító mondatai:
"-jo a meled"
"-dugénk"
akkor azt mondtam: na kamu, hogy a lányoknak egyszerű művelet beszüntetni a szingliségüket
Lehet, nem is tudja, hogy ez eredetileg egy angol szó, csak hallotta valakitől :D
Biztos elég gáz, de én mindig is fülhallgatónak hívtam, ahogy a környezeteben mindenki más is. És tavaly hallottam egy ismerősömtől ezt a kifejezést, hogy headset, én meg ott néztem, hogy mi van?..És cikinek éreztem megkérdezni, ezért neten rákerestem, hogy "heccet" és akkor jöttem rá, miről is van szó..Lehet, a te ismerősöd is így járt, csak ő még csak utána se nézett legalább, hogy kell helyesen írni xD
Figyelj, azok után, hogy én már voltam "rencergazda"...
Amúgy nem mindenben értek egyet veled. "Ez azért nem egy sima kis kapkodós melléütés vagy elírás, vagy egy összecserél ly-j." Neked nem. Meg nekem sem. Mert mi vagy tudunk annyira angolul, hogy ismerjük az összetétel mindkét szavát, és/vagy láttuk már leírva a "headset" szót. De aki csak hallotta, és mivel nem tud angolul, fogalma sincs, hogy ez mit jelenthet, csak leírja, amit hallott, annál valamilyen szinten érthető ez a hiba.
Köszi a válaszokat, egyik másik nagyon 'tecet' XD
Legutóbbi gyöngyszem egy ingatlanhirdetésből:
"Két havi koalíció szükséges". Ez ugyan nem egzakt helyesírási hiba, miután a kaukciót (kaució helyett) már lassan megszokja az ember, de rázott a röhögés.
"Látyátok ien jókedvű vok" XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!