Csak engem bosszant, hogy sok ember nem tudja helyesen leírni/kiejteni a nevem?
Nem bonyolult egyáltalán a keresztnevem, hogy ezt lássátok, le is írom ide: Kíra. Úgy tapasztaltam az évek során, hogy rengeteg honfitársunknak gondot okoz egy olyan egyszerű feladat, mint normálisan, helyesen leírni és kiejteni a nevem. Legtöbbször Kiraként hivatkoznak rám, még a személyi igazolványomban is ez a név áll. Hiába hívom fel rá a figyelmet, még visszakérdeznek, hogy biztos jól tudom-e a SAJÁT nevem. :D Megáll az ész. Az új iskolámban is volt ebből probléma, mivel Kíraként jelentkeztem, de Kiraként mentem a gimibe szintfelmérőt írni idegennyelvből...
Továbbá, egyáltalán érvényes így a személyi igazolványom? Hiszen mondhatni, nem az én nevemre állították ki (pedig az ügyintézőnek külön kihangsúlyoztam, hogy írom a nevem...).
Előre is köszi a válaszokat, és örülnék, ha ti is írnátok efféle tapasztalatokat. :)
Elfogadom, hogy kényes vagy a neved írására, de Neked meg azt, hogy igazából nem hasonlít semmire, így nehéz egyből megérteni és helyesen írni.
Cégnevünket szerencsétlenül választottuk, de egyszerű volt a megoldás, volt nálam egy viszonylag nagy betűkkel nyomtatott kis kártya, azt mutattam, olykor nem is mondtam.
Így nem írták el, nem sértődtem meg, rendben volt minden.
Valóban mindkét változat anyakönyvezhető.
Tévedés miatt kaphattad hivatalosan a rossz változatot. Lehet nevet kell változtatnod. Nem tudom hogyan megy ez, talán magyarorszag.hu-n fent van.
Meg azért lehet az is számít, hogy a születési anyakönyvi kivonatodban milyen név szerepel.
Ez a téma teljesen felettem áll, szóval csak tippelgetek.
Kislány, kicsit nyugodtan visszavehetnél ebből a hatalmas mértékű egoizmusból és kényességből. Úgy tálaltad itt ezt a kis piti dolgot, mintha ez valami egész világot sújtó probléma lenne. Elhiheted, senkinek sem az az életcélja, hogy a noname kiruskának jól írják, ejtsék ki a nevét.
Puszike, kira
Kit érdekel, hogy hogy írják a neved. Nekem a vezetéknevem lengyel eredetű, ezért viszonylag bonyolult, így szinte mindig van belőle valami kavarás. Vagy sz u helyett v vagy n, vagy az y helyett i, esetleg valami teljesen mást írnak le. Viszont nekem van annyi eszem, hogy lediktáljam a nevemet és utána megnézzem, hogy biztosan jól írták-e le.
Amúgy meg a kutyám Kyra, de még ő is kevesebbet ugat ha elírják a nevét, mint te.
Csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy ha a személyidben rövid i-vel, van de hosszú í-vel anyakönyveztek, akkor ingyen ki kell cserélniük a személyidet. Nézzétek meg az anyakönyvi kivonatodat mert ez a későbbiekben okozhat problémát.
Nekem pl. 2 keresztnevem van és az egyik nem magyar, így a személyimben egyszer beírták vezetéknévnek...na mindegy lényeg hogy ingyen kicserélték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!