Csak engem bosszant, hogy sok ember nem tudja helyesen leírni/kiejteni a nevem?
Nem bonyolult egyáltalán a keresztnevem, hogy ezt lássátok, le is írom ide: Kíra. Úgy tapasztaltam az évek során, hogy rengeteg honfitársunknak gondot okoz egy olyan egyszerű feladat, mint normálisan, helyesen leírni és kiejteni a nevem. Legtöbbször Kiraként hivatkoznak rám, még a személyi igazolványomban is ez a név áll. Hiába hívom fel rá a figyelmet, még visszakérdeznek, hogy biztos jól tudom-e a SAJÁT nevem. :D Megáll az ész. Az új iskolámban is volt ebből probléma, mivel Kíraként jelentkeztem, de Kiraként mentem a gimibe szintfelmérőt írni idegennyelvből...
Továbbá, egyáltalán érvényes így a személyi igazolványom? Hiszen mondhatni, nem az én nevemre állították ki (pedig az ügyintézőnek külön kihangsúlyoztam, hogy írom a nevem...).
Előre is köszi a válaszokat, és örülnék, ha ti is írnátok efféle tapasztalatokat. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, mindenkit felpontoztam.
A két kötekedőnek viszont üzenném, hogy marhára idegesít, mikor huszadszorra kell elmondanom, hogy megértsék, hogy írom a nevem. Anyakönyvben is így szerepel a nevem, bár tudom, hogy a legtöbben Kiraként írják.
Ezt az ingyenes személyi cserét lehet megpróbálom megoldani, mert sok galibát okozott az új iskolámban is, meg azért rendesen be vagyok parázva, hogy így nem érvényes. :D
Egyébként a 48%-os válaszoló: vau-vau. :)) Biztos aranyos és jól nevelt kutyád van. :))
"mikor huszadszorra kell elmondanom"
Figyelted mit írtam rossz cégnévválasztásra?:
Negyed névjegykártyára nyomtatott cégnév.
EGYSZER mondom, EGYSZER mutatom, (aztán tovább mutatom)és probléma megoldva!
Ha Neked problémát okoz, (20szor mondom) hogy ennyit küzdjél a helyes nevedért (amit megértek), nehogy segíts magadon, mert akkor nem lesz min bosszankodni.
"mikor huszadszorra kell elmondanom"
"írnátok efféle tapasztalatokat. :)"
Nekem nincs hasonló tapasztalatom, viszont most néztem meg az Idétlen Időkig című filmet; amikor újra ugyanazt a napot éli az ember:) ✔
Amúgy szerintem is ki kéne cseréltetni; pl az is baj lehet, hogyha pl szállításkor a szállítónak nincs ráírva a tachográfra a második keresztneve.
Igazad van, #13-as válaszoló, ha a személyi igazolványomon a helyesen leírt nevem fog szerepelni, a félreértések és saját magam bosszantása elkerülése végett majd felmutatom. :) De mint írtam, gimis vagyok, nincs névjegykártyám, a személyimben pedig a hibásan írt utónevem szerepel, szóval addig marad a magyarázkodás. :))
A #14-nek pedig szintén köszönöm a válaszát, mindkettőtöknek ment a zöld kéz! :)
"nincs névjegykártyám"
Én sem a névjegykártyát mutatom, hanem egy negyed névjegykártyányi méretű kartonlapocskán csak a cégnevet, azt viszont nagy betűkkel írva, hogy (olykor) az ablak túloldaláról is el tudja olvasni.
Azért akkor, amikor személyit csináltat az ember, az adatokkal kitöltött lapot aláírásra odaadják, ellenőrzendő az abban lévő adatokat, mert azok kerülnek az igazolványba.
Aláírtad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!