Azokhoz szólnék, akik értenek az MBTI-hez: van valami ultimate kérdésetek a T/F eldöntésére?
Ki mondta, hogy el kell dönteni, hogy melyik vagy? 🙂
Nincsenek tiszta típusok. Mindenki valamilyen szinten keverék.
Az elmélet szerint pont, hogy be lehet sorolni mindenkit valahová, mert van egy alaptermészetünk, meg vannak tanult viselkedésminták, a kettő együtt adhat egy ilyen „kevert” képet. Az most más kérdés, hogy maga az MBTI mennyire vitatható, szerintem is az egyébként, de annyian hasznosnak találják, hogy megjött a kedvem a saját típusom megkereséséhez, hátha a végén több hitelességet fogok látni ebben az egészben.
Ebben lehet, hogy tudnék segíteni, nekem valahogy egyszerűbbnek tűnik.:D
E: Kíváncsi vagyok más emberekre, szeretek társaságban lenni, szeretek szerepelni, de csak abban, amiben magabiztos vagyok, a csapatjátékokban is benne vagyok. Ha egy hétig otthon kell ülnöm, akkor már vágyom kifelé, emberek közé.
I: A felszínes társalgást hamar megunom, ha nem kapok pozitív visszajelzést egy társaságban, hamar félénkké válok. Szeretek egyedül lenni, könnyen elfoglalom magam egyszemélyes tevékenységekkel is. Olyan munkát nem tudok sokáig művelni, ahol állandóan pörögni kell emberek között.
Akik nem egyértelműen ellenszenvesek, azokkal szívesen beszélgetek. Ez a "bármikor" jó kérdés, vannak helyzetek, amikor nem annyira vagyok vevő, pl. ha valamivel koncentráltan el vagyok foglalva. Persze figyelek kifelé olyankor is, de ha beszélek valakivel, szeretem a teljes figyelmemet rá fordítani.
Mekkora társaságban érzem jól magam? Egy hete voltam egy 120 fős esküvőn, elég fesztelen voltam, pedig nem sok mindenkit ismertem, az mennyire számít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!