Hogy kerüljem el hogy átvegyem mások rossz szokásait?
Sziasztok! Azzal a problémával küzdök már évek óta, hogy akik a környezetemben vannak, azoknak mindig átveszem valamely viselkedési vagy beszéd szokását, és általában nem a pozitív irányba fejlődök ezáltal. Már egy ideje felismertem ezt a dolgot, és próbálom mindig a már átvett dolgokról leszoktatni magam, és odafigyelek, hogy ne történjen meg még egyszer de sajnos mire észbe kapok már megint úgy viselkedek, vagy úgy beszélek ahogy az illető akitől átvettem, és ez sajnos mindig csak a rosszra igaz kivétel nélkül. Pedig nem akarom, mert egyébként nem is tetszik, sőt.. de mindig az ragad rám is, ami a leginkább nem tetszik. Biztos velem van a baj. De ha van hasonló tapasztalatotok akkor azt írjátok meg, és ha van tippetek ami beválhat akkor azt is. :)
16L
Úgy hogy nem tűröd meg a környezetedbe: pld. vulgarítás, hőzöngés, ordibálás, ittas dajdajozás, szegényebb emberek lenézése stb.. Egyszerűen kőkeményen lépsz rá.Már az első alkalommal.
Biztosan lesznek olyanok akik lemorzsólódnak ez miatt, de aki marad, az oda fog figyelni, ha a közelébe vagy, hogy ne anyázzon pl.
#1#2 köszönöm a választ
#3 Van egy barátnőm akivel nem találkozom minden nap mert csak volt osztálytársak vagyunk, na de az a pár óra amit vele töltök az erősen hat rám. Például a lobbanékonysága, hogy mindjárt mindenen felháborodik, néha elég bunkó is tud lenni, de mostanában pedig inkább olyan közömbös minden iránt és ezt én is átvettem ahogy észrevettem. Meg érdekes a hozzáállása jópár dologhoz, amit nem tudok sehogy sem megváltoztatni és ez engem zavar, mert egyébként kedvelem, bár már kevésbé tudnám megmondani hogy miért mint fél évvel ezelőtt de nem akarom hogy hatással legyen rám. De ez csak egy példa, nem csak vele kapcsolatban állnak fent problémák
Ha lehet,akkor próbáld meg elkerülni őket.
Ez a legegyszerűbb és a leghatékonyabb módszer.
Régebben voltak olyan barátaim,akik rossz hatással voltak rám.Nem mindenre tudtak rászoktatni,de az egyik rossz szokásuk a cigi és az alkalmi vedelés volt.Én szimplán kivágtam őket az életemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!