Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaz az, hogy ne számíts a...

Igaz az, hogy ne számíts a családodra pl a testvérdere mert neki már másik családja van úgy értem férje gyereke?

Figyelt kérdés
Ok értem én ezt a csak magadra számíthatsz meg a csak saját magad segíthetsz magadon dumát,de mikor szükség lenne valakire ,hogy melletted álljon gyenge pillanataidban vagy számíthass rá,akkor ne számíts pl a testvéredre mert neki már családja van?

2018. aug. 1. 20:52
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia, a mi családunkban fontos a testvéri kapcsolat. Négyen vagyunk testvérek, ebből a kettőnek már házastársa és gyereke van. Legtöbb esetben, mikor segítségre szorulunk (bármilyen jellegű segítség, pl akár egy telefon, akár egy ötezres a hétvégére, kölcsön autó...bármi) inkább számíthatunk a testvéreinkre, mint a szüleinkre. Főleg én, a legfiatalabb, még tanulok, de diákmunkát végzek, ami kerestem éppen elég a sulis dolgokra :/ több munkát nem bírok vállalni, mert a suli rovására menne. Szóval többször előfordult, hogy idősebb testvéreim segítenek. Mi jó testvérek vagyunk, és majd ha idősebb leszek és lesz szakmám, főállásom, tuti biztos, hogy én is viszont segíteni fogom őket, ahol bírom. Nővérem és bátyám példájából tanulva, nem kell elzárkózni az eredeti családtagoktól, csak azért mert "új" család van.

Te melyik szereplő vagy?

2018. aug. 1. 21:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok : a nagyobb testvéreim által említett segítséget, a telefonosat félreérthetően írtam : tehát az úgy értendő, hogy telefonálnak pl egy munka miatt nekem, mert nekik van ismertségük, vagy nővérem, pénzügyi területen dolgozik és mikor na-hoz kellett bemennem akkor soron kívül fogadtak.
2018. aug. 1. 21:08
 3/6 A kérdező kommentje:

# 1

Nos ez egy kicsit bonyolult helyzet,mert a sógorom egy f...fej nem csíp de ez már régi dolog már az elején sem csíptük egymást,én éreztem mindig hogy nem olyan ember aki igazán tesómhoz illene,mindig morog utóbbi időben meg kapuzárási pánikos bunkó.Nos a lényeg nem érzem,hogy tesóm teljes mértékben mellettem állna sajnos én benne vagyok egy lelki szarságban,egy ismerősöm azt mondta olyan emberek kellenének mellém akik támogatnak pozitívak,de ugye nem igazán van barátom se meg haverom se,szóval elég sokat vagyok magam alatt.Egy ismerősöm mérgelt fel most mert jött azzal,hogy majd meg tudod csak magadon segíthetsz meg ne számolj a testvéredre mert annak már más a családja van nem veled kell törődnie meg ilyenek,de ennyi erővel bárki hagyhatna bárkit a francba mert családja van ép úgy barátok meg mindenki.Nem tutujgatást akarok,hogy csak én legyek a középpontban,csak annyit,hogy álljon mellettem ha éppen szarul vagyok.

2018. aug. 1. 21:38
 4/6 anonim ***** válasza:
A te lelki világod nem tartozik a sógorodra. Próbáltad négyszemközt elmondani a testvérednek a problémádat? Az, hogy neki élettársa /férje van, nem ok arra, hogy téged elhanyagoljon. A kapcsolatuk előtt te milyen viszonyban voltál a testvéreddel?
2018. aug. 1. 21:43
 5/6 A kérdező kommentje:

# 4

Hát a sógoromat nem is csípem és az sem érdekel ha ő sem engem mert egy tuskó.tesóm sokszor ideges miatta mert mióta rá jött ez a kapuzárási szarság ő mindent meg vehet de tesóm meg ne költse már a pénzt pedig tesóm is meg dolgozik a pénzért.A sógorom vett 2 autót 3 motort el jár motrozni,oké dolgozik néha sokat de otthon szinte alig csinál valamit vagy motorozik vagy a számítógép előtt tesped aztán se sütögető nem készül,se a kerítés se a ház felújítás semmi.Azt se vette észre,hogy 2 éve mikor ott voltam vigyázni a házra egy belső rolót én raktam vissza a falba mert lehúzásnál a fejemre szakadt,egy ótvar nagy lyuk volt a falba kitámasztva fadarabokkal,én meg fogtam hajnalban be vittem a létrát meg gipszet és kijavítottam az egészet.Akkor unokaöcsémnek is ugye az apja a példaképe ami szintén igénytelenséget tükröz.na de nem is ez a lényeg szóval mindig förmed tesómra vagy bunkóskodik,lehet tesómra már ez is hatással van.Én bármiben szívesen segítek neki volt olyan vett egy szekrényt amiért szintén lebaszást kapott,én meg míg dolgozott el mentem hozzájuk és össze raktam mert tudtam a sógorom képes hónapokig halogatni,vagy bármiben szeretek segíteni.

2018. aug. 1. 22:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Régen egyébként másabb volt a viszonyunk
2018. aug. 1. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!