Az emberek többsége miért képtelen még arra is, hogy elválasztót tegyen a pénztárnál a szalagra?
Tényleg elképesztő, hogy mennyi türhő ember van. Én mindig kiteszem magam mögé, mert ezzel udvariasan jelzem a mögöttem lévőnek, hogy kész vagyok, most már pakolhat ő is, nem kell fél métert még várnia, az elválasztó pontosan jelzi meddig kié. Ráadásul így megakadályozom, hogy a pénztáros véletlenül az enyémhez számolja a mögöttem álló cuccát. Segítem szegény munkavállaló dolgát azzal, hogy nem kell sztornóznia, felesleges párbeszédekre energiát fordítania, mert ami neked egy darab szóváltás, az neki naponta x a köbön.
Ezen kívül például az sem okoz gondot, hogy WC használat után alaposan kezet mossak, de azt is könnyen felfogom, hogy az én érdekem, hogy ne fizessem a mögöttem álló kosarát, nem az övé. Ha például nem lennék ennyire rendes ember, akkor egyébként azt mondanám, hogy ha te nem teszed ki magad mögé a pöcköt és a pénztáros tovább ütögetné a cuccaimat a te pénztárcádra, akkor oké, köszönöm szépen. Mivel azonban kettőnél több könyvet olvastam életemben és tudom, hogy mi az irónia vagy a szarkazmus, ezért ezt a témát sem veszem annyira komolyan. Lehet nagyobb szünetet tartani a szalagon, lehet szóban jelezni a pénztárosnak stb. De egyet azért kérek: ha te nem érted miért magad mögé illik kitenni az elválasztót és ki sem teszed, akkor ha a pénztáros elkezdi a tiedhez számolni az enyémet, akkor ne rám tekintgessél sértődötten, mert nem én rengettem meg az emberi civilizáció alapjait azzal, hogy miután elütöttem a nénit a zebrán elkezdtem vele veszekedni, hanem te
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!