Ti miért nem alszotok még?
19 válaszoló. Ezt a videót nem lett volna szabad megmutatnod. Hogy lenne már megnyugtató látni, hogy valaki olajozás, vizezés nélkül használja a fenőköveket? A másik baromi idegesítő dolog, ami fokozza az előbb említett fájdalmát, hogy a whetstone-t következetesen wetstone-nak nevezi. Namár most, ha te valamit nedveskőnek nevezel, nem lenne még inkább logikusabb benedvesíteni azt a követ?! A másik az, hogy 6000 grit fölött már polírozás. Vésőknél néha elmegyek 8000-ig, ha olyan munkán dolgozok, de az esetek többségében az 1000-es vagy négyezres kő is megteszi.
Fémeknél is értelmetlen már 10000 fölé menni, nemhogy műanyagnál. 10000 környékén már érdemesebb jádét használni. Amikor majdnem kitéptem a hajam az az a pont volt, mikor elővett egy harmincezres követ. Olyan nem létezik, ha létezne is, értelme sem volna bármit is fenni vele. Amúgy ezen a kövön látni a legszebben, hogy mi történik akkor, ha nem nedvesíted/olajozod, és a fenéseket követően nem tisztázod le a felületét durvább kővel. Borzalmas munkát végzett. Nem is értem, hogy aki ennyire nem ért valamihez, hogy képes egyáltalán élszöget tartani?
Mikor a papírt vágja akkor bebizonyosodott, hogy értelmetlen volt 4000 fölé menni. Húznia kellett a kést a papíron. Finom papíron már 1000-nél működik a push cut. Azért volt szükség a keményebb papírra, mert a lágy papíron nem lett volna ilyen szép a vágás. Hálát adok az égnek, hogy ezt nem hajnalban láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!