Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért megy egy ilyen ember...

Miért megy egy ilyen ember biztonsági őrnek?

Figyelt kérdés

Középszinten beszél angolul, németül, olaszul, franciául és spanyolul, ráadásul nyelvvizsgája is van mindegyikből.

Tanult jogot, pszichológiai alapszakot végzett, mégis őrnek megy egy helyi Sparba.

Nem értem milyen indíttatás állhat valaki mögött. Szerintetek?

Ennyi nyelvvizsgával messze többet kereshetne más helyeken.

2018. júl. 29. 17:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk mert szereti csinálni?
2018. júl. 29. 18:32
 12/22 anonim ***** válasza:
42%

Egy nyelvvizsga nem ér sokat, főleg közép szinten nem.

A középszint azt jelenti, hogy lassan, makogvan tudsz beszélni már elég sok dologról, de kb minden 2-3. mondatodban ejtesz egy óriási nyelvtani hibát vagy furcsán fogalmazol meg dolgokat.

A felsőfokú azaz C1es szintű sem igazán jó sok dologra, de azzal már eltudsz vállalni turistákkal foglalkozó állásokat pl.: egy túristákkal tele lévő üzletsoron eladó lehetsz.

Egy C2 azaz anyanyelvi szintű nyelvvizsga sem ad valami sok lehetőséget. Még fordítói álláshoz sem jó, mert ott egyetemi végzettséget várnak el vagy sok referenciát. Meg persze én C2es angol tudásommal (van C2es nyelvvizsgám, plusz külföldön éltem) sem lennék jó fordító, mert mindent megértek, de nem feltétlenűl tudom a magyar megfelelőjét. Az az pl azt olvasom, hogy "inadvertent". Tudom pontosan, hogy mikor milyen helyzetben lehet jól használni és pontosan tudom a jelentését, de a magyar fordítását, csak 2-3 perc gondolkodás után jut az eszembe. :)

Magyarul akármilyen jó a tudások, még fordítónak sem feltétlenűl mehetsz el, mert oda gyakorlat és speciális fordítási módszerek kellenek.

Akkor mire jók a nyelvvizsgák?

Egy jó szakmai alappal csodákra képes. Pl.: Egy mérnökinformatikai BSc elvégzése után, az aki alig tud angolul nagyon nehezen tud munkát találni. Akinek legalább van egy B2je vagy olyan szinten van könnyen tud.

Akinek meg kifejezetten jó a kommunikációs képessége angolul és anyanyelvi szinten beszéli a cégek csak úgy kapkopnak értük egyre nagyobb fizetésért és előszeretettel küldik ki külföldre.

Meg az a programozó az itthoni 500 nettó helyett kimehet külföldre 5-6 ezer euróért is akár...

Szóval rengeteg előnye van egy nyelvvizsgának, de önmagában semmit sem ér. Meg amúgy is a B2 közel semmivel egyenlő, szóval ha 30 nyelvből is lenne középfokúja sem lenne előrébb.

2018. júl. 29. 18:46
 13/22 anonim ***** válasza:
61%

A nyelveket tolmácsként, fordítóként, idegenvezetőként lehet hasznosítani, ahhoz meg kevés a középszint.

Pszichológusra MINDENHOL nagy szükség van, de alapszakkal még nem fog senki praxist kapni, maximum felveszik valamilyen intézményben közalkalmazotti fizetéssel szociális munkásnak.

Az meg, hogy valamit TANULT, még nem képzettség, ez van.

A biztonsági őröknek egyébként jól fizetnek, kényelmes a melójuk, kiélhetik a hatalomvágyukat, és csak egy rövid, olcsó és egyszerű tanfolyamot kell elvégezniük hozzá. Igazából egyáltalán nem rossz meló.

2018. júl. 29. 19:16
 14/22 anonim ***** válasza:
74%
+ Valszeg az ismerősödet sem a nyelvek, sem a jog, sem a pszichológia nem érdekelte annyira, hogy komolyabban foglalkozzon vele. Boldog-boldogtalan elvégzi a pszichológia alapszakot, most is rengetegen vannak, aztán érdekes módon praktizáló pszichológus meg ritka, mint a fehér holló. Ahhoz elhivatottság is kell, nem csak egy alapszak. Valószínűleg az ismerősöd nem azt akarja csinálni, csak ráért, meg fizették neki az egyetemet.
2018. júl. 29. 19:18
 15/22 A kérdező kommentje:
Rejtély megfejtve: azért, mert jó esetben sokat tud tanulni a munkahelyén.
2018. júl. 30. 16:04
 16/22 anonim ***** válasza:
Hát,lehet, hogy most azért nem estem hanyatt mert nyelvész vagyok. de számtalan ismerősöm van, aki belekezdett egy nyelvbe, összehozott valami tessék-lássék középszintet, majd ment a következőre. Egyik ismerősöm tavaly még hollandul tanult,ma már olaszul, aztán dánul, de igazából csak angolul meg németül tud. Egyébként én dicsérettel érettségiztem németből, nyelvvizsgám is van, de nem tudok megszólalni, rég volt az már.
2018. júl. 30. 22:42
 17/22 anonim ***** válasza:
amúgy nincs olyan, hogy anyanyelvi szint
2018. júl. 30. 22:45
 18/22 anonim ***** válasza:
62%
Pl. miket lehet tanulni a Sparban? :D
2018. aug. 2. 20:22
 19/22 A kérdező kommentje:

lol

Valószínűleg visz magával könyvet. Ebbe nem gondoltál bele? :D

2018. aug. 2. 20:38
 20/22 anonim ***** válasza:
engem az érdekel inkább miért alkalmaznak oylanokat biztonsági őrnek manapság akik tökre nem olyan kinézetűek
2018. aug. 2. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!