Ez nem tulzás azért egy időstől?
Felszálltam az egyik helyi buszra és letettem a magam melletti űlésre a táskám,azért tettem így,mert gondoltam,ha jön valaki leűlni,hogy szabed-e a hely,akkor az ölembe vedzem a táskám és mondom,hogy természetesen szabad.
Az egyik forgalmasabb megállóban többen felszállnak és látom mindenki leűl valahová,mert még több hely volt,egy 70 éves körüli férfi,megfogja a táskám és szabályosan az ölembe teszi,közben mondja,hogy "vedd csak ezt innen". Szólni nem szóltam,mert szégyellek csak tűrtem csendben. Azután még szóba akart velem elegyedni,hogy elkezdte mondani,hogy "meleg van" stb. Erre én azért sem válaszoltam,úgy tettem mintha nem hallottam volna,közben zavarban voltam teljesen,hogy ha le akarok szállni,nem merem neki mondani,hogy "legyenszìves,leszállhatok",mert arra gondoltam,hogy csúnyán tesz nekem,ő olyan fajta,de hamarabb leszállt mint én és megnyugodtam.
Én még ilyennel nem találkoztam sosem,tudtam,hogy az idősekből is van ilyen meg olyan fajta ember mint fiatalokból is,de hogy ilyen legyen valaki,hogy megfogja a táskám és az ölembe teszi és leűl,így ez nem bunkóság?
Én is hibás vagyok,mi a túróért nem tettem azonnal az ölembe a táskámat és ez elkerülhető lett volna,viszont van mikor az ölembe teszem egyből van mikor nem,most sem így tettem,változó nálam,mikor milyen kedvem van,de ha valaki le akar űlni,elveszem.
Itt viszont az történt,hogy a férfi azt hittem megy hátra,egyszer csak megfogja a táskám és az ölembe rakja és leűl.
Tisztelni kell a kort az biztos,de esetemben ahogy az úr viselkedett nem bunkóság és tulzás?
Hogy lehet valaki ilyen?
Úgy látom, hogy 99%-ban mindenki egyetértett abban, hogy egy jó nagy bunkó vagy.
Én ki is dobtam volna a táskádat az ablakon, te kis prosztó.
A 8. és a 10. válaszolónak köszönöm a válaszokat,a többi válaszoló olyan mint az az idős ember.
Én szépen feltettem egy kérdést,11-ből 9 válaszoló szinte letol a válaszával,én azért nem haragszom rátok. További szép estét.
Miért ne rakhatnám az ülésre a táskám? A földön sosincs, tehát tiszta; és amíg senki nem használná azt az ülést, addig miért ne helyezhetném magam ilyen módon kényelembe? Ezen kívül ez egy jelzés, hogy "ha máshol is van hely, akkor inkább ne ide ülj", ugyanúgy, mint az előtted lévő könyv, és a fejeden láthatóan ott lévő fülhallgató.
Persze amint jön valaki, aki akár csak az ülésre pillant, akkor az ölembe veszem a táskám, de addig miért fáj az az embereknek, ha én mondjuk két megálló között egy kicsit kényelmesebben szeretnék utazni?
Utolsó!
Sajnos tele vannak a tömegközlekedési járművek a hozzád hasonló gyökerekkel, akik azt képzelik, hogy kisajátíthatják maguknak az egész járművet.
Egy normálisan öltözött ember már le sem mer ülni, mert nem akarja a tiszta ruháját bekoszolni az ülésre rakott koszos szatyraitoktól.
A 70 éves szerencsétlen bácsi meg ott áll roskatag lábakkal, mert a tizenéves tinipichák két ülésen is tespednek.
Abba gondolj bele kérdező, hogy mi van, ha jön egy olyan nyomi mint amilyen te vagy, aki le szeretne ülni, de fél megkérni, hogy vedd el a székről a táskád, mert ő is azt gondolja rólad, hogy "csúnyán teszel neki, olyan fajta vagy" ha szólni mer neked.
Az ülés nem a táskáknak lett odarakva, ezt tudomásul kellene venni és nem bonyolítani mások dolgát azzal, hogy külön kelljen kérvényezni, hogy leülhessenek.
Itt senki nem tud szöveget értelmezni? A táskám tisztább, mint a retkes bkv-ülések, és amint csak megáll valaki az ülés közelében, elveszem.
Nyíregyháza-Bp távot tettem meg hétvégén úgy, hogy a vonaton a kocsiban mindenki mellett volt még szabad hely, sőt, szabad kettes- és négyesülések is voltak. Jó, hogy nem szorítottam a táskámat három órán át a kezemben, mert hátha a Hatvan-Bp közti minden bokorban megállás során valaki esetleg mellém akarna ülni (amúgy meg ne, legyen kedves a szabad ketteseket és négyeseket elfoglalni, amíg még vannak, és csak utána üljön mellém sztk-s sztorikat mesélni).
A "hetvenéves rogyadozó lábú bácsikák", meg főleg a nénikék meg néha olyan alpári módon viselkednek, hogy az én pofámról ég le a bőr miközben a csuklóban állva nézem. Ha már általánosítunk ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!