Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokan miért vállalnak a...

Sokan miért vállalnak a semmire gyereket?

Figyelt kérdés
Vicc fizetés, nulla megtakarítás, saját magukat alig tudják eltartani de gyereket vállalnak, természetesen minden létező segélyt kihasználva. Ennek így mi értelme? A gyereknek se jó a nélkülözés.
2018. júl. 25. 15:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Eleve csak anyagi biztonságba szabad szülni.

Nem az albérlettel van baj,hanem amikor beszül minimálbérre meg 200k-ra a pár,de semmi nincs mögötte.

Ez gáz.

Mert arra is gondolni kell nekünk férfiaknak mi van ha holnap feldobom a pacskert akkor miből fognak megélni a családom.

Erre az a baj nem gondolnak pedig nagyon kellene és sok kellemetlenségtől kimélheted meg a párodat ha özveggyé vállik.

2018. júl. 26. 13:55
 22/29 anonim ***** válasza:

"Nem hanyagolta el a gyerekeket, de nem úgy foglalkozott velük, ahogy egy rendes anyához illik. Nem vitte be suliba vagy oviba. Helyette a férje intézte el."

a gyerek apja meg lelépett, vagy mi lett vele?

2018. júl. 26. 20:45
 23/29 anonim ***** válasza:

19

Nem, te a véleményedet írtad le és nem tényeket. És nem, nem kellene arra törekednie senkinek, ratad kívül.

Más majd másképen teszi jól.

2018. júl. 27. 12:56
 24/29 anonim ***** válasza:
Tényt is.
2018. júl. 27. 16:23
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

"most ne csak azt nézd hogy te tanulsz,meg hogy nincs pasi,biztos lesz" - hát, akkor mit nézzen az ember?? És az, hogy nincs meg a szükséges egzisztenciád és párkapcsolatod, az csak egy része a dolognak, mert kell egy megfelelő ingatlan is, megtakarítás is, és nem utolsósorban érzelmi háttér is a gyerekvállaláshoz. Persze, lehet a bizonytalanra is gyereket szülni, lehet sz.r kapcsolatba is szülni, csak nem ártana megnézni, hogy pl. csak itt az oldalon hány gyerek ír ki kérdést, hogy a szülei hogy bánnak vele, hogy veszekednek, csalják egymást, válnak el, vagy hogy miből vegyen magának egy betétet vagy egy melltartót, mert nincs pénz rá.

Persze, lehet gyereket szülni a semmire, de mi értelme? A szülő még rosszabb anyagi helyzetbe kerül, a munkaerőpiaci értéke csökken, a párkapcsolat könnyen megsínyli és a gyereknek se jó. És itt sosem az a mérvadó, hogy hány évesen vállalod a gyereket, hanem egyedül a körülmények számítanak!

Én 27 éves vagyok és anyám fiatalon szült, sőt, abban az időben szinte mindenki a kora huszas éveiben szült és nem egy osztálytársamnak voltak karótnyelt, merev szülei, akikkel semmit nem tudtak megbeszélni. Nekem jó fej szüleim vannak és a mai napig lazák és modern szemléletűek, egyszerűen haladnak a korral. Ez egy képesség, fogékonyság kérdése, ami nem azon múlik, hogy pucér seggre vállalod a gyereked minél fiatalabban, hanem egy tucat személyiségi és mentális kérdés dolga.

A kérdésre válaszolva, ezt én sem értettem soha. Őszintén sajnálom azokat a gyerekeket, akiknek nélkülözniük kell, akik nem mehetnek táborozni a többi gyerekkel, akik nem mehetnek osztálykirándulásra, meg akiknek ki van számolva a napi adag kaja, mert ki kellett fizetni a rezsit is.

2018. júl. 27. 16:33
 26/29 anonim ***** válasza:

Én értelek titeket,csak én arra szerettem volna kitérni,és megértetni sok emberrel,hogy miért rossz ha minél később van,a ti szemszögetekből is értem a dolgot hogy miért kell,vagy jó,akarja valaki később vagy ekkor-akkor,úgy is mindenki maga dönti el,de majd mindenki rá jön arra mikor eljön az ideje hogy én miről beszéltem.

Tömören->A minél nagyobb szülő és gyermeke közti kor különbség,igen tudom hogy mindenkinek egyedi az élete,de akkor is kifejtettem,hogy miért is lehet egy minél nagyobb korkülönbség rossz is,szülő és gyermek közt!Ezért írtam azt hogy illene,igen illene minél hamarabb még ha nem is tudsz mindent megadni!Tudom hogy ez az egyik legrosszabb amit leírhattam,viszont,nem csak azt kell nézni hogy a gyereknek meglegyen mindene,hanem az egymás közt később kialakuló kapcsolatot is,amin végig mentek út,de leírtam ezt részletesebben hogy mit értek ez alatt.Van erre élő példa is hogy hiába van megadva minden a gyereknek, és a szülőnek is mindene megvan,amit megadhatnál fiatalabb korodban vagy viszonyulhatnál hozzá fiatalabb korodban egyre idősödve,az nem biztos hogy olyan lesz mint amit elképzeltek hogy 30 felett majd lesz,lenne.Azért írtam azt amit gondoltam mert úgy érzem igazam van abba hogy az se jó ha későre hagyod,de nem érdekel majd megtapasztalja mindenki akinek ezt majd meg kell.Hiába érvelek az mellett hogy jobb lenne fiatalon hogy ha Magyarországon élve ezt nem tudod megtenni,persze ez nem csak ettől függ.

2018. júl. 27. 20:37
 27/29 he84 ***** válasza:
De fiatalon nem mindenki akar és nem biztos, hogy olyanok a körülmények, nem olyan felkészült, meg ilyenek. Mindez pedig fontosabb, nem az hogy mielőbb kéne annak, aki akar. Aki viszont később nem tud jól gyereket vállalni az általad leírt okok miatt, akkor az ne vállaljon.
2018. júl. 28. 19:03
 28/29 anonim ***** válasza:

Érdekes...jók az érvek, amiket felhoznak itt a válaszolók arra, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki gyereket tudjon vállalni...de az valahogy nem nagyon hangzott el, hogy mi van, ha valakinek nem csak az egzisztenciája nincs mmeg, hanem olyan probléma is fenn áll, hogy nincs párja? :D

Vagy ez a probléma itt ebben az országban nem is probléma? Itt mindenkit eljegyeztek 18 éves korában?

Imádom, mikor megkérdeznek arról, hogy na és gyerekem mikor lesz már, én meg magamban megjegyzem, hogy basszus még párom sincs, mégis hogy/kinek szüljek? Egy idegennek nyilván nem szül egyetlen nő sem...nos azok kivételek, akiket egy egyéjszakás kaland alkalmával felkoppintanak, de én nem fogom ezen hölgyek táborát erősíteni.

2018. aug. 13. 15:03
 29/29 he84 ***** válasza:
Azért nem esett szó róla, mert eléggé nyilvánvaló, hogy ahhoz egy pár kell. Legalábbis alapvető. Csak mert valami nincs külön megemlítve, nem azt jelenti, hogy akkor az nem kell hozzá.
2018. aug. 14. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!