Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sokan miért vállalnak a...

Sokan miért vállalnak a semmire gyereket?

Figyelt kérdés
Vicc fizetés, nulla megtakarítás, saját magukat alig tudják eltartani de gyereket vállalnak, természetesen minden létező segélyt kihasználva. Ennek így mi értelme? A gyereknek se jó a nélkülözés.
2018. júl. 25. 15:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
17%

5-ös.

''ès aki sikeres meg ambíciózus az okosan nem vàllal mèg max 35 felett,,

Mond meg a korosztályodnak hogy 18-25 éves kornál már illene szülni,(a körül legalább),de még én is rá dobtam egy kicsit,olyan 28 körül már nagyon jó lenne,kell,30-nál már ideges lennék,de mégis tegyünk le valamit az asztalra itt Magyarországon,(magunknak,gyerekeinknek).

Szerintem azon kívül hogy ambiciózus van,meg okosság meg nagy karrier alakitás,és nem tudom hány okos jelölt,ezek az emberek között,nem garancia arra hogy minden pár,oly nagy sikerrel fog a gyereke jó életét biztosításán kívül,a gyermekének annyi lehetőséget biztosítani mint amekkorát megkaphatna kisebb életkor különbséggel az élet más terén!Másik az hogy majd meglátjuk hogy fogja ezeknek a nagyokosoknak az öregkori makacsosodását és egyéb dolgaikat bírni.Persze van olyan gyerek aki hiába 20 év körüli jól kijön az 50-70 közti szüleivel is.Bár fogadnék hogy ez az arány jóval kisebb,és lesz is az évek múlásával,viszont nyugodt lehet van pénz,nem kell meghalni,nyaralás,tv,bármilyen,pihenő nyugtató,felvidító,izgalomba hozó,szórakoztató dologról lemondania,bár nem tudni hogy ezeknek az okos embereknek fontos lenne hogy megérjék az unokát?Hmm...Gondolom nem mindenki gazdag,amelyik meg gazdag az úgyis azt csinál amit akar,mondjuk van amelyik gürcölős típus,és nem adjuk fel sose a munkát nehogy lemaradjon az az 1 ft ahelyett hogy a gyerekére még egy kicsit több időt szánna,a másik meg a magamutogatós,az unokájának az unokájának is van mindjárt unokája,de közben meg elfelejti hogy a magamutogatás és egyéb plusz dolgoktól még nem különb a többi embertől,nem tudják hova menjenek nyaralni.A gazdagok között van az a 10% akire azt lehet mondani a gazdagsága mellett hogy ember a talpán minden téren legalább nagyjából,de még mindig nem ez a momdanivalóm,hanem mikor megszületik a gyerek 35 évesen mondjuk,hány éves is lesz mikor te már rég lehet nem tudsz a modernkor még modernebb dolgaival megbirkózni amit jó lenne ha lehetne a gyerekkel együtt amit kiszop a kisujjából,másik a mozgás,te 50-55 évesen úgyse leszel akkora sztár mozgás mellett sem hogy minden féle sportot bármit űzz vele,mert ebben a korban hiába vagy még talpon,öregszik a test az egészségeddel együtt.

A kor előre haladtával,nagyon sokat kell fejlődni,fejleszteni magunkat,időt szánni magadra is,pénz is kell hozzá ugye ehhez hogy te tudj majd valamit a szeren 50 év felett is,de hiába ha a genetika behatárol esetleg,vagy egyéb más dolog.Egy idősebb kori aggyal,akkor sem olyan még ha te penge is vagy agyilag még 60 évesen is mintha 40 éves lennél mondjuk.

Vannak akik ki is akarják még élni magukat,végülis ez se baj,a gyerekes gondolkodású emberekről most ne beszéljünk,ezen majd az idő segít vagy nem.

Tehát valljuk be,Magyarországon sajnos hiába lehetne időben amikor fejben is lehet eltudnád képzelni.Ez Magyarország,tenni kéne érte hogy jobb ország legyünk.

Egy kis off,ne gyere Orbánnal,hagyjuk,nekünk kell tenni valamit,amit ő tett ezzel a migráns őrülettel azt is annak köszönheti hogy mi magyarok vagyunk,mert tudta nagyon jól hogy ha ezek itt ellepik Magyarországot,nem csak neki van vége hanem a migri-bigriknek is,a magyarok nem tűrték volna ezt az erőszakolós,gyilkolászósdit,egy jó pár eset,és gyanítom hogy Magyarországon mi magunk írtottuk ki volna őket,mernék erre is fogadni,Aki egy picit is magyar az nem engedi ezt!

2018. júl. 26. 01:09
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

„Mond meg a korosztályodnak hogy 18-25 éves kornál már illene szülni,(a körül legalább),de még én is rá dobtam egy kicsit,olyan 28 körül már nagyon jó lenne,kell [...]”

Oké, és ha mondjuk nem élek párkapcsolatban 20 éves fejjel, akkor mégis kinek kellene szülöm „illene” alapon? Hagyjam az egyetemet is a francba, nehogy még a végén ne lássam felnőni az unokáim? Tényleg nem érzed abszurdnak egy cseppet sem, hogy önkényesen ilyen elvárásokat támasztasz más emberek felé, és szó szerint az életükbe szólsz bele?

2018. júl. 26. 05:33
 13/29 anonim ***** válasza:
7%
Senki nem mondta hogy te akkor szüljél,nem vártam el!18-25 körül illene,szerintem attól még hogy a mai világban járnak tanulni 20 éves kor felett az nem azt jelenti hogy ne lehetne igazam abban hogy mikor kellene mondjuk hogy legyen,a gyerek érdekében,és a saját érdekedben is,ez persze,hogy nem jön csak úgy össze,adva van egy út,de azt nem mondhatjuk hogy ettől még jobb később szülni,most ne csak azt nézd hogy te tanulsz,meg hogy nincs pasi,biztos lesz.
2018. júl. 26. 06:18
 14/29 anonim ***** válasza:
0%
Azért értetted félre,mert már nem úgy írtam ahogy kellett,úgy értettem nekem kell,de kéne másnak is :)
2018. júl. 26. 06:35
 15/29 anonim ***** válasza:
73%

11

Nettó, általános, önigazoló hülyeség. 41-45 között szültem 3 gyereket. Miért?

Mert orvosi papírom van róla, hogy a testem állapota olyan, mint egy 22 évesé. A családomban majdnem 100 évesen halnak meg az emberek. Ha a gyerekem is 40 évesen szül,akkor is fogok még az unokámmal tölteni 10-20 évet.

Aki pedig nem tud a modern dolgokkal lépést tartani 35 felett, annak tökmindegy, hogy hány évesen szaporodik.

2018. júl. 26. 11:15
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
Még mindig arról volt szó hogy mikor lenne jó szülni,nem arról hogy neked hány évesen sikerült,meg hány évesen halnak meg a családban.Én a gyerek és szülő közti tevékenységek,egymás közötti megértés,és hasonlókról próbáltam regélni.Hiába van papírod róla,lehet nem kell sok idő,ha meg ennyire szerencsés vagy,vagy hogy 60 évesen is kis tip top vagy akkor örülj neki.A modern dolgok meg azért lennének fontosak,mert lehet a gyerek azzal fog el lenni,amit még mi se tudunk.
2018. júl. 26. 12:53
 17/29 anonim ***** válasza:
0%
Unokára vissza térve,az egy dolog hogy a te családod ilyen,de nem csak ti léteztek gondolom.
2018. júl. 26. 12:54
 18/29 anonim ***** válasza:
81%

16-17

PONT ez a lényeg. Hogy olyan általánosító hülyeségeket, amiket leírtál, nem lehet megadni, mert minden helyzet, ember, szellemi állapot és egészség más.

2018. júl. 26. 13:03
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Nem úgy érzem hogy általánosító hülyeség lenne,épp az hogy rá kéne jönni dolgokra,és tenni érte,leírtam tényeket,meg azt hogy,mire kéne törekedni mondjuk.
2018. júl. 26. 13:36
 20/29 he84 ***** válasza:
100%
Valójában nincs ilyen, hogy ekkor és akkor illene szülni. Nem kifejezetten csak kortól függ ez, mindenki akkor szül, vállal gyereket, amikor már eléggé érettnek, felkészültnek érzi magát anyagi biztonsággal együtt és nem mások miatt, na meg felelősségteljesen. Legalábbis normális esetben. Na meg nem kötelező szülni, nem fogok én se, így is elegen vagyunk, senki nem kényszeríthet rá! Ezen kívül egyéb okból sem fogok szülni, na de ez már nem tartozik ide, nem lényeges! Jó néhány ember 25-30 éves kor felett szül, mindenki a korához képest máskor érett. Na meg néha egyéb tényezők is akadályozhatják, hogy valaki mért 30-40 éves kor felett szül. Ez nagyjából akkora butaság, mint hogy ki mikor veszíti el a szüzességét, már bocsi. Mindegyik egyéni és nem elítélendő! Az inkább elítélendő, ha valaki feleőtlenül vállal gyereket, az meg mindegy ezen belül, hogy hány évesen teszi, mert a felelőtlenség nem korhoz kötött.
2018. júl. 26. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!