Mi lesz a mai fiatalokból? Mást nem látok hogy isznak, dohányoznak és azt mondják majd lesz valami
Én is fiatal vagyok (16 éves) de ki vagyok akadva.
15 éves korom óta rendszeresen dolgozom,jól tanulok, azt tanulok amivel később is szeretnék foglalkozni. Én vagyok túl "komoly" ?
1. Nem csak a mai fiatalok csinálják ezt, 10-20 évvel ezelőtt is megszokott volt, sőt régebben is (csak szűkebb körben).
2. Attól, hogy valaki iszik/cigizik még lehet céltudatos, és lehetnek tervei a jövőre nézve.
3. Az,higy valaki nem tudja, hogy mivel szeretne foglalkozni, és még nincsenek konkrét tervei, ebben a korban általános. Nehéz, és komoly döntésről van szó, melyet egy még kiforratlan személyiségnek nehéz meghozni. Az sem példátlan, hogy valaki konkrét elképzelésekkel rendelkezik, de miután belevág rájön, hogy nem nem ez a megfelelő út a számára.
4. Az, hogy kivel mi lesz, majd az idő eldönti, nem lehetetlen, hogy egy motiválatlan, hanyag felelőtlen egyén összeszedi magát, és az sem példátlan, hogy egy egykori pedáns diákból lecsúszott alak lesz. Sokaknak meg fog jönni az esze, ha nem is mindenkiből lesz orvos, programozó, mérnök, jogász, sikeres vállalkozó, a többség nem fogja közmunkásként, hajléktalanként végezni.
5. Itthon általános probléma a mértékletesség hiánya, és rengeteg az alkoholista, nagyivó és szociális ivó, sokak számára a bulizás/szórakozás egyet jelent a mértéktelen vedeléssel.
A motiválatkanság is általánosan megfigyelhető, és sok a közoktatásbóp kieső diák is, legalábbis az EU-s átlaghoz képest.
Ezen változtatni viszont nem könnyű, csak pozitív példamutatással lehet, tovább mind a szülők, mind a pedagógusok, mind pedig az állam szerepe fontos lenne ezen problémák felszámolásában, de nem úgy néz ki, hogy efelé haladnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!