Mi a véleményetek azokról a 15 éves tinikről akik hétvégénként rendszeresen berúgnak, isznak, dohányoznak?
Nem leszek népszerű, de szerintem ez nem feltétlenül rossz dolog. Én egy jó hírű gimibe jártam, hetente-kéthetente egyszer pénteken vagy szombaton volt egy esti összeröffenés, jórészt osztálytársak, meg pár külsős. Iszogatás, cigizés volt (már akinek, én utálom a cigifüstöt), igen, volt aki berúgott, én is.
Ettől függetlenül mindenki sikeresen leérettségizett, a diplomát már megszereztük (vagy folyamatban), van állásunk, némelyikünknek már saját családja is. Most lesz a 10 éves osztálytalálkozónk. Nem züllött el senki.
Detto. Jó gimibe jártam én is, mi is ittunk a bulikban. Nem gondolom jónak, de esetünkben a túlzott teljesítménykenyszer (leginkább a szülők részéről) vezetett ide. Nagyon rossz ha egy kamasszal nem beszélgetnek otthon, csak annyit h "Osztályzat?!". Biztos összetettebb a dolog, de én igenis úgy gondolom,h egy gyerek a családról mutat egy görbe tükröt.
A rossz társaság nem kifogás. Mert aki érzelmi szempontból biztonságban érzi magát, nem keveredik rossz társaságba.
1. vagyok...nekem kifejezetten jó családi hátterem van (nem anyagi értelemben), mégis élveztem ezeket az összejöveteleket. Mondjuk mentő azért sosem vitt el senkit.
Nekünk is volt pár ember az osztályban, akik nem vettek részt ebben, szerintem senkit nem zavart. Hívtuk őket X alkalommal, egyszer sem jöttek, nyilván X+1. alkalommal már nem hívtuk őket. Lehet, hogy kívülállónak érezték magukat ettől, főleg, hogy hétközben elég sokat sztoriztunk a hétvégi eseményekről, de részünkről nem volt rosszindulat benne. Talán inkább a "kívülállók" komplexusa, hogy most akkor biztos kinéznek minket...
Hát azért a nyílt ellenségeskedést én nem nevezném a kívülállók képzelgéseinek. Amúgy meg nálunk nem voltak közös bulik, mindenki maga ment hétvégén legfeljebb 1-2 baráttal, szóval nem volt miből kihúzni magunkat nekünk kívülállóknak.
Az osztálykiránduláson is azt volt a fő téma/probléma általánostól kezdve, hogy ki milyen/mennyi piát vigyen és hogy oldják meg az ivászatot. Most komolyan miért jó ez? Miért izgalmas hét közben azon röhögni, hogy ki mekkorát hányt hétvégén? Erre még soha senki nem adott magyarázatot. Előbb oldok meg egy könyvnyi matekfeladatot, mint hogy ezt bármilyen szinten is érdekesnek találjam, pedig a mateknál semmit sem utálok jobban, de ez 5 másodpercig nem tudna lekötni, nekik meg úgy tűnt ez az életük egyik fő témája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!