Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért sütik rá minden második...

Miért sütik rá minden második emberre azt, hogy introvertált?

Figyelt kérdés

Valaki kitalálta egyszer ezt a két fogalmat (introvertált, extrovertált), nem néztem utána. Biztosan értett ahhoz, amit csinált, és ott, ahol erre a két szóra szükség van, ott jó helyen is volnának. (mélyen a szakirodalomban)

De nem ott vannak. Pszichológiához nem értő emberek dobálóznak velük, hol egymásra, hol önmagukra. Néha veszettül irritáló! Már a sokadik alkalommal vág pofán a kérdésben említett szó. (pedig nem mindig engem érint, de akkor is idegesítő)

Minden ember vágyik néha magányra. Attól még senki sem lesz a fenti kategória. Van, hogy a társaság nem megfelelő az egyén számára, és amíg nem talál neki való közösséget, nem lesz kedve eljárni. A kedvencem, amikor valaki fáradt, beteg, túlhajszolt, vagy éppen gyászol, és rásütik, hogy biztosan egy begubózós ember! Van, akinek csendes hobbija van. Nem biztos, hogy azért választ nyugodt hobbit, mert nem szereti a társaságot, lehet ezer más oka is, hogy azt szereti csinálni, amit. Pl. gyöngyöt fűz, vagy olvas, vagy sakkozik (és az még ha úgy vesszük társasági dolog. )

Egyszer volt részem olyanban, hogy szórakozóhelyen találkoztam néhány kollégista társammal. Ledöbbentek, hogy én ott vagyok, mert hogy azt hitték én introvertált vagyok... azért, mert sokszor láttak órákon keresztül "stréberkedni". Mert olyasmit tanultam, ami nem kötelező, csak önszorgalomból érdekelt, és akkor biztosan én egy begubózós ember vagyok... Nem értem, tényleg. Kevés jelzőt utálok jobban, mint ezt a két szót.

2018. júl. 11. 00:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

A párod, akiben az összes szépséget szereted, akinek az anyajegyét szereted, hogy csak te tudod hol van, és akire rábíznád az életed, a jövőtök alapját, a gyermekeidet, akitől kapsz megértést, türelmet, szeretetet, akit esténként szétszerelmeskedhetsz, azt 3 óra után unod? Akkor valami baj van.

A barátokra is ugyan ez vonatkozik, csak nem döngeted őket. :)

A haver és barát közt is van nagy szakadék, érdemes mindenkit helyénvaló névvel illetni.

A párom nem egyenlő egy emberrel, akivel lehet néha dugni (szándékosan nem a szeretkezni szót használom) és azzal, aki kiegészít, aki a PÁROD (cipő, jobb és bal pár!).

2018. júl. 11. 13:02
 12/12 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok ezekkel a fogalmakkal és a saját érzéseimmel, szerintem egy kicsit jobban, mint te, de köszönöm, hogy segíteni próbáltál :)

És igen, elegem lesz a páromból is három óra után. Hétvégén pl. átmegyek kicsit a másik szobába, vagy ki a teraszra egy órát olvasgatni, utána visszabújok mellé, beszélgethetünk tovább, és nincs probléma.

2018. júl. 11. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!