Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki a gyáva és ki a bátor? Az...

Ki a gyáva és ki a bátor? Az aki elmegy a háborúba meghalni vagy az aki elmenekül a sorozás elől?

Figyelt kérdés
2018. júl. 3. 10:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
Nekem a háborúról két politikus képe ugrik be, akik őrült kacajok közepette sakkoznak egymással. A bábok a katonák, akikben ott a hit, hogy a hazáért harcolnak, pedig a valóság az, hogy politikusok helyett vívják a csatát, olyan gyávák helyett, akik intelligens ember módjára nem képesek megállapodni valamiben. A férfiúi hiúságot, és azon keresztül a férfiakat használják fel arra, hogy megpróbáljanak valamit lerendezni egymás között. A háború értelmetlen és primitív dolog, ürügy a pusztításra. A háború nemzedékeket irt ki azért, mert sokan játszák a hőst, ahelyett, hogy bölcsen "futnának", ezzel csírájában elfojtva a háborút. Mert ha nem lennének katonák, nem lenne háború se, legalábbis klasszikus értelemben semmiképp. Az én szememben a "gyáva menekülés" a szabadságra való emberi jog beváltása, az erőszak elutasítása. Szerintem felháborító elvárni valakitől, hogy kiálljon lövöldözni, és feladja az életét mások nézeteltérése miatt. Mert ha ráközelítesz egy harctérre, meglátsz egy rakás fiatal srácot, akiknek az ég világon semmi bajuk egymással, lehet, hogy egy másik szituációban legjobb barátok lehetnének, ehelyett bezsongva / bepánikolva / félve / lövöldözőset játszva lelövik egymást.
2018. júl. 3. 13:17
 12/23 anonim ***** válasza:
48%
Jesszus, ez egy saját döntés, nem "menekülés". Attól nem lesz a szememben valaki gyáva, mert mások elvárása szerint nem akar háborúba menni. Felnézek azokra, akik harcolni mennek, de nem fogok lealázni valakit azért, mert nem vállalja ezt.
2018. júl. 3. 13:23
 13/23 anonim ***** válasza:
79%
Ajánlott irodalom: Erich Maria Remarque, Nyugaton ​a helyzet változatlan (I.VH) A padból kirángatják a 17-18 éves diákokat és viszik a lövészárokba. Megrázó, ahogy a belelkesített ifjú a lövészárokban megvilágosodik, egyszer csak arra gondol: a túloldalon is egy fiatalember, akin otthon hagyta szerelmét, szeretteit, tanulmányait ugyanúgy, mint ő, mert ezt egy fehér asztalnál eldöntötték a tábornokok, hogy most egymást kell ölni. "egyetlen kincsük marad: a bajtársiasság" [link]
2018. júl. 3. 14:08
 14/23 anonim ***** válasza:
82%
Az aljas, gyáva politikusokat és a háborút erőltetőket kéne az első sorban küldeni.........
2018. júl. 3. 14:39
 15/23 anonim ***** válasza:
92%

Az a "vicces" ezekben a háborúkban, hogy pár ország nézeteltérése miatt feláldoznak több ezer katonát (a civil lakosságot nem számoltam bele). Én nem tartom bátor dolognak azt, ha valaki feláldozza magát a hazájáért. A családomért bármikor az életemet adnám, így ha kitörne egy háború, akkor nekem mellettük lenne a helyem, hogy őket biztonságban tudjam. Értük felelek, az ő életük a legfontosabb es ha kell, akkor majd értük feláldozom magam.

Családos embernek háborúba menni nem hőstett, hanem felelőtlenség. Ez az én véleményem.

És nem, nemcsak a gyerekes családokra gondolok, hanem azokra is akiket várja otthon védtelenül a felesége/párja stb.

2018. júl. 3. 14:50
 16/23 anonim ***** válasza:
75%
"Katona vagy...a szabadságért harcolsz...a békéért harcolsz...de áruld el, barátom: mi értelme olyan dolgokért harcolni, amiket soha el nem érhetsz?"
2018. júl. 3. 15:05
 17/23 anonim ***** válasza:
83%

Arról nem is beszélve, hogy a háború nem olyan, mint a számítógépes játékokban, hogy egy elszeparált pusztában két katonacsapat lövi egymást. Válogatás nélkül bombáznak le kórházakat a benne dolgozó orvosokkal, és a betegekkel együtt. Nőket, gyerekeket (iskolák, menekülttáborok), egész városokat. Elég csak rápillantani Szíriára. Vagy a mianmari etnikai tisztogatásra, ahol egy komplett kisebbséget mészároltak le egyik pillanatról a másikra.

Undorító, semmilyen indokkal nem racionalizálható tettek ezek. El nem tudnám képzelni, hogy én önként, pláne büszkén részt vegyek bármilyen háborúban. Inkább hálát adok az égnek, hogy eddig kimaradtam belőle.

2018. júl. 3. 16:38
 18/23 anonim ***** válasza:
21%
Olyan gyerekes akik azzal érvelnek, hogy miért harcolnának az országért vagy mert valakinek valami célja van (politikai vagy gazdasági), ha a háború már elkezdődött nem számít, hogy mi volt a kiváltó oka, az számít, hogy mi a vereség következménye. Ha valakinek lenne lehetősége de mégsem védi vagy próbálja védenie a családját és a tágabb értelembe vett közösségét, különös tekintettel azokra akiknek nincs esélyük megvédeni magukat (gyerekek, idősek, betegek), az ha effektív nem is gyáva, mindenképpen megvetésre méltó és minimum férfiatlan.
2018. júl. 3. 18:22
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
A bátor azt látja, hogy az általa gyávának nevezett egyén gyáva. De mi van akkor, ha a gyáva tudatosan gyáva, mert tudja, hogy nála lehet egy hiper-szuper fegyver is, ha mégis ő lenne az 1. a konfliktusban, akivel végeznének?
2018. júl. 3. 18:26
 20/23 anonim ***** válasza:
49%

18-as: de hogyan tudod megvédeni? Mondjuk egy légibombázás ellen? Esélyed sincs, a legtöbb, amit tehetsz, hogy fogod a szeretteid, és elmenekültök minél távolabb. Esetleg ottmaradhatsz segíteni, sok nő és férfi maradt a szíriai bombázások alatt is, orvosok, tanárok, egyszerű emberek. takarítani, romok alól menteni, betegeket ellátni, gyerekekre vigyázni, vizet szállítani. Na, az én szememben ők a hősök, nem a katonák.

És pontosan ezért nem szabad megvárni, amíg kitör a háború, mert akkor már baszhatjuk, már bocsánat. Előtte kell észnél lenni, nem támogatni semmiféle szélsőséget, nem bedőlni a gyűlöletpropagandának, nem adni hatalmat őrült politikusoknak. Többször hallottam például fanatikus nagymagyaroktól, hogy vissza kéne szerezni Erdélyt, akár háború árán is. Az ilyenek nem gondolnak bele, hogy mit beszélnek, milyen következményei lennének egy háborúnak.

Nem hőzöngni, gondolkodni, figyelni a világpolitikát, és ha olyan a helyzet, akkor felkészülni rá.

A veszteséghez: Szerinted milyen következményei lennének? Megszállás, gazdasági csőd. A legrosszabb esetben egy véres kezű diktatúra. Aminek szintén lennének áldozatai, de a legtöbb ember számára még mindig jobb egy diktatúrában ÉLNI, mint a háborúban MEGHALNI.

2018. júl. 3. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!