Az miért van hogy különféle állatbántalmazások akár országon belül is hatalmas visszhangot keltenek, bátor állatvédők erősködnek, míg embertársaink körében nem ilyen erős ez?
Én azt gondolom, hogy azért mert az állatok nem tudnak kiállni magukért semmilyen mértékben sem. Illetve most nagy vitát fog szerintem kavarni itt is ez a kérdés, de most az is számít, hogy kinek mi a szíve joga. Például kérdezhetnéd hogy miért ajánlják emberek adójuk egy százalékát állatmenhelynek, amikor azt beteg embereknek is ajánlhatnák. Ez mentalitás kérdése, mivel én is több érdeklődést mutatok állatok iránt mint emberek iránt ezért az én véleményemet tudom mondani: azért mert emberek már száz számra bántottak, az állatokra fordított időmben viszont szinte csak pozitívumot kapok vissza tőlük. Szerintem ezt nem lehet senki állatvédőn számon kérni, hogy miért nem másba öli ezt az energiáját. Persze ezzel nem azt mondom hogy a rászoruló embereken nem kell segíteni.
A rossz sorsra jutott állatok sajnos az esetek 99%-ában miattunk emberek miatt jutnak arra a sorsra, így nekünk embereknek is kell segítenünk rajtuk.
Megpróbálom elmagyarázni,hogy én mit gondolok erről.
Először is leszögezem,hogy nem vagyok állatvédő,ennek ellenére az állatok (főleg a kutyák) nagyon közel állnak hozzám.
El nem tudom képzelni milyen velejéig romlott ember képes bántalmazni,kínozni,megölni egy ártatlan állatot aki semmit nem ártott neki,egyszerűen felforr az ereimben a vér ha csak erre gondolok...
Természetesen van aki emberekkel csinálja ezt de ebbe ne mennyünk bele,mert azért ez nem mindennapos történet (de ha ilyen van természetesen ugyanúgy érzek).
Az ember egy érdekes faj és az esetek 70%-ában bizony azért történnek velük/velünk tragikus,rossz dolgok mert "tettünk" érte vagy éppen nem tettünk ellene.
Pl. hajléktalanság amit te is felhoztál.
Az pedig,hogy más országokban mi történik...erre nem tudok mit mondani,ebbe én nem tudok és nem is akarok belefolyni, az emberi butaság hatalmas, mindig lesznek népek/országok ahol az állatiasság fog uralkodni az emberség felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!