Egyenlőség vagy hierarchia?
Manapság sokan amellett kardoskodnak hogy soha nem lehet semmilyen szinten egyenlőség,mindig van valaki aki a többi fölött áll.
De ez egy kicsit maradi felfogás, nem?
Miért ne lehetne pl. alapítani egy közösséget ahol mindenkinek megvan a feladata és közösen eldöntik hogy mit hogy csinálnak.Együttműködve.
Mit gondoltok?
"ez egy kicsit maradi felfogás": sajnos nem maradi felfogás, ma van inkább a legnagyobb igény/?/ rá. Egy társadalomban mindig van jónéhány vezérkutya, Vadhajtás, akik félreviszik a csordát.
Igen, lehet/ne/ kisebb közösségeket létrehozni poz. céllal, de ha a sok kis közösség talizik valahol, akkor biztos lesz olyan, aki ott sem fog tudni kijönni a máikakal, tehát 1:1.
Igen...Én is csak kis közösségekben, nem világszimten gondoltam ezt az egyenlőséget.
Félig meddig elvonultan a világ elől... Jó lenne
Azzal sincs feltétlenül baj, ha van egy kiemelkedő irányító. Valójában önmagában egyik rendszer sem feltétlenül rossz, a benne lévő rossz emberek teszik azzá.
Ha valaki magasabban helyekedik el a hierarchiában, annak a hatalmát a nála alacsonyabban lévők segítésére kell használnia.
"...mindig van valaki, aki a többi fölött áll."
-Ez így igaz, ez mindenhol így van.
Szerintem akkor lesz mindenki elégedett, ha a magasabb beosztásban lévő hagy teret a többi embernek, hogy kibontakozhassanak.
Nem működne.
Például miért érdemelne ugyanakkora fizetést egy napszámos aki kapál a földeken és egy mérnök aki megtervezi a traktort ami akár több száz ember munkáját is elvégezheti ugyanannyi idő alatt.
Vagy a programozó aki beprogramozza a gépet ami majd 50 szalagmunkás munkáját is képes precízebben elvégezni.
Véleményem szerint az egyenlőség lenne maga az igazságtalanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!