Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek normális, hogy a...

Szerintetek normális, hogy a mai társadalomban ilyen szinten elhatalmasodott az alacsony emberek gyűlölete? Ez miért nem számít diszkriminációnak, mint a homofóbia vagy rasszizmus?

Figyelt kérdés

Nap, mint nap szembesülök azzal, hogy bizonyos emberek sértegetnek és megvetnek a magasságom miatt, akár a kollégáim akár más kívülálló emberek. Ha egy alacsony valami oknál fogva kivívja a környezete haragját, akkor egyből jön a törpe/mélynövésű/Napóleon-komplexusos ütőkártya. Orbán Viktort is állandóan a magassága/külseje miatt pocskondiázzák (politikai nézettől függetlenül):

[link]

Elég csak hasonló cikkek alatt a kommenteket elolvasni. Vagy aki követi a világbajnokságot, az láthatta, hogy az argentin válogatott nagyon leszerepelt. És ki volt az össznépi társadalom bűnbakja. Hát persze, hogy a 170 magas Leo Messi, akibe a közösségi oldalakon ott rúgtak bele, ahol csak tudtak olyan jelzőkkel illetve, mint "gnóm"/"törpe"/"hormonkezelt". Még halálosan is megfenyegették. A társkeresésről már nem is ejtek szót. Sosem volt barátnő és tucatnyi alacsony ismerősömnek nincs hosszú évek óta párkapcsolata. Kérdezem én: Ez nem ugyanolyan diszkrimináció, mint a homofóbia vagy az antiszemitizmus/rasszizmus, amelyeket pl. büntetnek is? Hogy lehet az, hogy ebben a nagy felvilágosult XXI. századi "ál píszi" világban még mindig olyan szintű a boszorkányüldözés az ideáltól eltérő emberekkel szemben, mint a sötét középkorban?

2018. jún. 24. 12:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon rágörcsölsz, az a te bajod. Nálunk az egyik legalacsonyabb fickó a főnök a cég helyi kirendeltségén. Senkitől nem hallottam még hogy a magasságán gúnyolódna...

A nők álláspontját nem tudom, de férfiként engem rohadtul nem érdekel, hogy ki milyen magas, vagy alacsony. Nyilván, ha extrém alacsony/magas valaki, azon megakad a szemem, de nem röhögök, vagy gúnyolódok rajta...

2018. jún. 24. 22:19
 12/15 he84 ***** válasza:
80%
Akár csúfolás, akár diszkrimináció, eléggé rossz dolog az alacsonyabb embereket szintén bántani, hátrányosan kezelni. Ők is ugyanúgy érző emberek, mint bárki más! Legyen az akár fehér ember, fekete, ázsiai, heteró, bi, homo. A másik hasonló baj, amikor egyesek a magasabb nőket ítélik el és bántják sajnos. Régen egyszer olyat is hallottam, hogy egy magas nőről nem hitte el valaki, hogy tényleg nő, hanem azt hitte, hogy egy nővé operált férfi. Hát eléggé beletiport a nőbe és nagyon megbántotta, ami érthető.
2018. jún. 24. 22:22
 13/15 anonim ***** válasza:
74%

Ez a kérdés nem egyéb, mint egy újabb Orbán-nyalakodós idióta megnyilvánulása!

Aki Orbánt utálja, az nem a mérete miatt van, hanem a tettei miatt!

Az Orbánnak szembeni kritikákat nem a magassága inspirálja, bárhogy is igyekszik így beállítani a kérdést!

Farkas Flóriánt sem azért tartják tolvajnak mert alacsony, hanem azért mert iszonyú sok pénzt nyúlt le a közösből!

Nem kéne a dolgokat szándékosan összekeverni!

2018. jún. 25. 14:47
 14/15 anonim ***** válasza:
95%
170 cm az minden, csak nem alacsony. Egy átlagos felnőtt átlagos magassága. Nincs ez a kérdés kicsit túlagyalva?
2018. jún. 25. 16:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Ez, sajnos nagyon igaz.
2020. jún. 3. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!