Szerintetek normális, hogy a mai társadalomban ilyen szinten elhatalmasodott az alacsony emberek gyűlölete? Ez miért nem számít diszkriminációnak, mint a homofóbia vagy rasszizmus?
Nap, mint nap szembesülök azzal, hogy bizonyos emberek sértegetnek és megvetnek a magasságom miatt, akár a kollégáim akár más kívülálló emberek. Ha egy alacsony valami oknál fogva kivívja a környezete haragját, akkor egyből jön a törpe/mélynövésű/Napóleon-komplexusos ütőkártya. Orbán Viktort is állandóan a magassága/külseje miatt pocskondiázzák (politikai nézettől függetlenül):
Elég csak hasonló cikkek alatt a kommenteket elolvasni. Vagy aki követi a világbajnokságot, az láthatta, hogy az argentin válogatott nagyon leszerepelt. És ki volt az össznépi társadalom bűnbakja. Hát persze, hogy a 170 magas Leo Messi, akibe a közösségi oldalakon ott rúgtak bele, ahol csak tudtak olyan jelzőkkel illetve, mint "gnóm"/"törpe"/"hormonkezelt". Még halálosan is megfenyegették. A társkeresésről már nem is ejtek szót. Sosem volt barátnő és tucatnyi alacsony ismerősömnek nincs hosszú évek óta párkapcsolata. Kérdezem én: Ez nem ugyanolyan diszkrimináció, mint a homofóbia vagy az antiszemitizmus/rasszizmus, amelyeket pl. büntetnek is? Hogy lehet az, hogy ebben a nagy felvilágosult XXI. századi "ál píszi" világban még mindig olyan szintű a boszorkányüldözés az ideáltól eltérő emberekkel szemben, mint a sötét középkorban?
Nagyon rágörcsölsz, az a te bajod. Nálunk az egyik legalacsonyabb fickó a főnök a cég helyi kirendeltségén. Senkitől nem hallottam még hogy a magasságán gúnyolódna...
A nők álláspontját nem tudom, de férfiként engem rohadtul nem érdekel, hogy ki milyen magas, vagy alacsony. Nyilván, ha extrém alacsony/magas valaki, azon megakad a szemem, de nem röhögök, vagy gúnyolódok rajta...
Ez a kérdés nem egyéb, mint egy újabb Orbán-nyalakodós idióta megnyilvánulása!
Aki Orbánt utálja, az nem a mérete miatt van, hanem a tettei miatt!
Az Orbánnak szembeni kritikákat nem a magassága inspirálja, bárhogy is igyekszik így beállítani a kérdést!
Farkas Flóriánt sem azért tartják tolvajnak mert alacsony, hanem azért mert iszonyú sok pénzt nyúlt le a közösből!
Nem kéne a dolgokat szándékosan összekeverni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!