Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rettegek az utazástól, hogyan...

Rettegek az utazástól, hogyan győzzem le?

Figyelt kérdés

A legjobb barátnőm, és egyben lakótársam anyukája 2 hete halt meg autóbalesetben. A barátnőm nagyon kivan, én természetesen segítek neki, támogatom, bár engem is megvisel a dolog, mert jól ismertem, és nagyon szerettem az anyukáját.

Viszont az a baj, hogy azóta elkezdtem nagyon félni az utazástól, hiszen szembesültem vele, hogy egy egészséges, viszonylag fiatal ember is egy pillanat alatt meghalhat az utakon.

Először csak az autóban kezdtem félni, vezetés közben végig stresszben voltam, akárhányszor csak előzött vagy szembe jött valaki. Ez pár nap után annyira fokozódott, hogy most már be sem merek ülni az autóba.

Tegnap ezért már busszal mentem dolgozni, de sajnos így sem volt jó, nem éreztem magam biztonságban, végig azon idegeskedtem, hogy balesetet szenvedünk. Amikor pedig a sofőr elkezdett egy ismerősével beszélgetni, és nem figyelt csak az útra, akkor teljesen bepánikoltam, már a mellettem ülő lány is kérdezgette, hogy rosszul vagyok-e.

Borzalmas ez így, eddig semmi bajom nem volt a közlekedéssel, de most már előre elfog az idegesség, ha tudom h utaznom kell, pedig kb. 20 km-re járok csak dolgozni. Folyton attól félek, hogy én is meghalok balesetben, mint a barátnőm anyja.

Hogyan győzhetném meg magam, hogy nem kell ennyire félni?

Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogy tette túl magát rajta?

2018. jún. 12. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
kissé traumatizált téged az eset. javaslom keress fel egy pszichológust. ilyen problémát nem lehet a gyakorikérdéseken megoldani. hiába mondom hogy kb ugyanannyi esélye van autobalesetet szenvedned mint ezelőtt, ettől még parázni fogsz továbbra is. amit még esetleg javaslok hogy menj lassan vagy menj kerülőutakon ahol nincs nagy forgalom, és ott menj szépen a magad tempójában.
2018. jún. 12. 09:26
 2/7 anonim ***** válasza:
a másik amit javaslok, hogy minden nap vezess egyet a saját kisvárosodban. nemtudom hol laksz, kisváros nagyváros-e. de egy kisvárosban ahol végig 40-es tábla van, még akkor se lesz semmi bajod ha balesetezel. így próbálhatod legyőzni a félelmet.
2018. jún. 12. 09:28
 3/7 anonim ***** válasza:
amúgy valszeg idővel el fog múlni a dolog, mennyire friss az élmény?
2018. jún. 12. 09:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Holnap lesz 2 hete, hogy történt a dolog, szóval elég friss még. Már én is gondoltam rá, ha egyedül nem tudom ezt legyőzni, akkor szakemberhez fordulok, de azért írtam ki ide, hátha van még itt olyan aki hasonló cipőben jár/járt, és meg tudná osztani a tapasztalatait, hogy ő hogy tette túl magát a dolgon.
2018. jún. 12. 09:55
 5/7 anonim ***** válasza:

értem. hát ezt úgy hivják szorongás. ha elmész pszichiáterhez kaphatsz rá hangulatjavítót. aztán arra rászokik az ember. utána csökkenteni kell az adagot, végül leszokni. szóval nem biztos hogy ez jó megoldás, mert nyűggel jár. a másik hogy megpróbálod gyógyszer nélkül, sima pszichológussal, vagy saját magadtól szembenézni a dologgal és szépen vezetgetni.

itt van egy cikk róla:

[link]

neked is valami ilyesmi van. poszttraumás stresszbetegség. de még csak 2 hete történt a dolog, szóval valszeg magától elmúlik, ha amúgy egészséges vagy kb lekileg. ha 1 hónapnál tovább fennállnak a tünetek, akkor az már problémás.

de egy pszichológussal történő beszélgetés is valószínűleg sokat segítene, én rászánnék egy alkalmat, abból bajod nem lehet.

ahhoz nincs kedved hogy rövideket picit vezetgess kocsival? vagy már attól is rettegsz?

2018. jún. 12. 10:04
 6/7 anonim ***** válasza:

vagy megközelítheted statisztikai alapon is.

pl abban a városban ahol élsz történik havonta 1 halálos autóbaleset, és közlekedik naponta mondjuk 3ezer autó. tehát ahhoz hogy halálos balesetet szenvedj a fenti példában, 3ezer x 30 nap = 90ezer, tehát annyi esélyed van meghalni, mintha elsőre dobnál egy 90 000 oldalú dobókockával egy 1-est.

2018. jún. 12. 10:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Menj el pszichológushoz , ő sokat tud segíteni.
2018. jún. 12. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!