Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ronda lányként honnan merítsek...

Ronda lányként honnan merítsek önbizalmat?

Figyelt kérdés

Először is nem fogok senkinek se képet küldeni, úgyhogy ne írjatok lécci ilyen kommenteket/üzeneteket, hogy küldjek képet és majd megmondjátok, mi a baj velem...Egyrészt tudom, hogy úgyse őszinték a vélemények ilyenkor, másrészt van nekem is szemem és látom, hogy milyen vagyok. Meg a környezetem reakcióiból is sejthető, hogy nem csak bebeszélem magamnak.

Szóval tudom, hogy "a külső nem minden", és inkább azokra a dolgokra kéne koncentrálnom, amikben jó vagyok, még ha ez nem is a kinézetem, de akárhogy igyekszem, nem tudok túllépni a tényen, hogy senkinek se tetszek és ez így is marad életem végéig, hacsak nem hullik az ölembe random pár milla, hogy átműttethessem magam. És ez az életem más területeire is hatással van, ugyanis a kinézetem, illetve a kinézetem miatti beszólások miatt folyamatosan szorongok, alsóbbrendűnek érzem magam más, normális kinézetű emberekhez képest.

Ami a legrosszabb, hogy ha már a külsőm nem előnyös, legalább a belső értékeimet csiszolhatnám, de én ehelyett rosszindulatú vagyok a környezetemben lévőkkel, mert irigy vagyok rájuk. Amikor csak a buszon ülök pl., folyton más nőket nézek, hogy ők még slamposabb ruhákban, kócos hajjal, smink nélkül is sokkal szebbek, mint amilyen én lennék akkor, ha a hajam is meg lenne csinálva és a fejemen is lenne egy kiló vakolat. Amikor a barátnőim arról beszélnek, hogy fuhh de rossz nekik, amiért sűrű pl. a szemöldökük és tök rondának érzik magukat ettől, legszívesebben felpofoznám őket, mert egy olyan dolog miatt sírnak, amin egyrészt könnyedén változtathatnak, másrészt rajtuk kívül senki észre se veszi, milyen sűrűn vannak a szemöldökszőreik..

Sokszor, amikor ilyen apró dolgok miatt panaszkodnak, úgymond személyes sértésként veszem, mert ha ők magukat ilyen észrevehetetlen "hibák" miatt rondának gondolják, akkor rólam mit gondolhatnak?

Annyira undorodom magamtól és más embereket is megutálok emiatt és az évek előrehaladtával ez csak egyre rosszabb lesz..Mit csináljak? Úgy érzem, csak az változtathatna a hozzáállásomon, ha átoperáltatnám magam, amire nincs pénzem, egy pszichológus meg szerintem szemberöhögne, ha elmennék hozzá azzal, hogy ronda vagyok és emiatt nincs semmi önbizalmam...Meg azon kívül, hogy megpróbál meggyőzni, hogy jajj annyira nem is vagyok rossz, aztán annyit mond, hogy fogadjam el magam, mit tehetne? Néha azon gondolkozok, jobb lenne meghalnom, úgyis egyedül kéne leélnem az életem..

2018. jún. 10. 16:31
1 2
 11/11 Mansour ***** válasza:

"hogy érted, hogy a plasztika csak rontja a helyzetet?"

Úgy, hogy én még nem láttam olyat, hogy egy tényleg csúnya arcból nagyon szépet tudtak volna csinálni. Esetleg komolyabb fogazati problémák esetén lehet, hogy a műtéttel tényleg szebbé tudják tenni. Ilyenre láttam már példát, és ebben az esetben jó a plasztikai műtét (fogszabályzással és egyebekkel kombinálva). Viszont sok olyat is láttam, hogy nem túl szép, de azért még helyesnek mondható nők a plasztikával valamiféle elképzelt szépségideál felé próbáltak közelíteni, de az eredményen annyira látszik a plasztikázás, hogy már attól taszító. Sokkal vonzóbb lenne, ha kicsit csúnyábban, de természetes marad.

És elárulok egy titkot: az emberek ösztönösen a hozzájuk hasonlót találják vonzónak. Ezt az ösztönös vonzalmat felülírhatja a divat, az általános szépségideál, de ez elég nagy baj, mert sok rossz párválasztásnak ez az oka. Nem azt választják, akihez ösztönösen vonzódnának, hanem azt, aki közelebb áll a társadalmilag elfogadott ideálhoz. Szóval van rá esély, hogy aki amúgy vonzódna hozzád, mert van bennetek hasonlóság, az nem foglalkozik veled, mert olyat akar, aki mutatósabb, jobban megfelel az ideálnak. Te annyit tehetsz, hogy bízol az ösztöneidben, és olyanokhoz próbálsz közeledni, akit ösztönösen (kizárva minden külső hatást, elvárást, ideálisnak gondolt képet) vonzónak találsz. Tudom, hogy a mai világban ez különösen nehéz, mármint kizárni minden külső hatást, és csak az ösztöneinkre figyelni, de talán nem lehetetlen.

2018. jún. 11. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!