Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha állítólag ilyen csóró az...

Ha állítólag ilyen csóró az ország, akkor miért van az, hogy szinte minden fiatal autóval jár?

Figyelt kérdés
25 vagyok és egy nagy vidéki megyeszékhely egyetemére járok a mai napig busszal annak ellenére, hogy a szüleim szerintem nem csórók. Édesanyám 200k körül, édesapám pedig 150-200 körül keres átlagban (télen nem dolgozik). Viszont csak egy régi +20 éves kocsink van és azt is éppen fenn tudjuk fenntartani. Persze diákmunkából össze tudtam volna spórolni az évek alatt fél milliót, de kiszámoltam a fenntartási költségeket és horribilis összeg jött ki, amit csak egy diplomás fizetéssel lehetne állni. Most a szüleim ilyen csórók vagy mindenki más ilyen jól áll anyagilag? A buszból nézve rengeteg kis tejfölszájú kölyköt meg filigrán kiscsajt látok nap, mint nap +5-10 milliós SUV-ket /crossover-eket vezetni és egyszerűen nem tudom megérteni, sokan hogy tudtak ilyen életszínvonalat kialakítani maguknak. Amikor meglátok egy japán crossovert (Honda CRV, Nissan Qashqai) 95%-os biztossággal megmondom, hogy egy fiatal lány vezeti. Oké, tudom 25 évesen már rég kellene dolgoznom (ha nem bukdácsoltam volna), de legjobb esetben is 23 éves lehettem volna, amikor végzek. 2 év alatt pedig egy pályakezdő fizetésből kvázi lehetetlen összegyűjteni egy ~4-5 milliós kocsira (fenntartásról nem is beszélve). Mi a titkuk ezeknek az embereknek? (̶é̶s̶ ̶a̶k̶k̶o̶r̶ ̶m̶e̶g̶y̶ ̶a̶ ̶s̶í̶r̶á̶s̶,̶ ̶h̶o̶g̶y̶ ̶m̶i̶l̶y̶e̶n̶ ̶s̶z̶*̶*̶ ̶a̶z̶ ̶é̶l̶e̶t̶s̶z̶í̶n̶v̶o̶n̶a̶l̶ ̶m̶e̶g̶ ̶r̶e̶n̶g̶e̶t̶e̶g̶ ̶e̶m̶b̶e̶r̶ ̶m̶e̶n̶e̶k̶ü̶l̶ ̶a̶z̶ ̶o̶r̶s̶z̶á̶g̶b̶ó̶l̶,̶ ̶m̶e̶r̶t̶ ̶n̶e̶m̶ ̶l̶e̶h̶e̶t̶ ̶m̶e̶g̶é̶l̶n̶i̶)̶

2018. jún. 4. 10:53
1 2
 11/12 anonim válasza:

Miből gondolod h az övéké az autó?

Elmondom én h mi a titkuk. Elfogyott a mami panírmorzsája a kicsi ebédhez, és elkuldte a kicsi lányát/fiát a boltba h pótolják a hiányt..

Értem én a felvetést, de azért ne általánosítsunk..

2018. jún. 8. 21:56
 12/12 anonim válasza:

Csak hogy megvédjem a hozzám hasonló tejfölösszájúakat:

Pl én családom sem tehetős, apai ágat nélkülözni kell, édesanyám 200at keres, miből 4en nehéz megelni.

Szakmát választottunk, osztondijbol letettuk a jogsit, 18-19 évesen már napi 10orat dolgoztunk vallalkozoknak 350-400ezerert.

Abból már az ember 1 év után simán vesz egy 5 éves kocsit magának, ha okos akkor még házat is hitelre, mifelénk a kisvárosban már 5millioert kap az ember szép kertesházat, 40ezerert havonta. Ami okosabb mint egy albit fizetni másnak. 21evesen már egyedül élek, háttér nélkül szinte, ritkán hétvégén eszek muteromnal, 1 év múlva érettségi aztán jön a többi hülyeség, stabil hatterrel:)

2019. ápr. 24. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!