Szerintetek is azért lettek híresek a régi zenészek, mert hamar meghaltak?
Már azt hittem Mozartról fog szólni a kérdés. :-)
Na de akkor átrendezem a gondolatomat... Szóval Tupac, Kurt Cobain, Freddy Mercury, Marilyn Monroe, Janis Joplin, Michael Jackson stb. esetében az volt az érdekes hogy HOGYAN haltak meg, és hogy teljesen váratlan volt a haláluk.
Ui: Nekem Tupac meg Kurt Cobain egész biztosan nem példaképem.
Ekkora marhaságot! Én egyetlen zenészről sem tudok, aki halála után lett híres, s arról, hogy meghalt.
Vannak olyan híres zenészek és énekesek, akik nyolcvan felett járnak, s már vagy ötven éve híresek.
"Már azt hittem Mozartról fog szólni a kérdés. :-)"
Na igen.
"Mert ha belegondoltok, az ilyenekre, mint Tupac, vagy Kurt Cobain, példaképként tekintünk"
Én nem tekintem őket példaképnek. :D
Demjén Ferenc, Presser Gábor, Vince Lilla, Halász Judit stb.
Hires régi zenészek és a mai napig köztünk vannak. Ők az én példaképeim. :D
Mondjuk abban van ráció, hogy egy énekes, vagy bárki korai halálával nagyon jól lehet idealizálni. És mivel a pályájuk csúcsán mennek el, így gyakorlatilag így marad meg a nevük, emlékük.
Nem mindegy, hogy valaki híres, csúcson lévőként megy el, elég csak a Linkin Park frontemberére vagy Aviciire gondolni. Vagy pedig végigéli az életét és esetleg idő előtt kifullad, visszaavanzsál közpészerűvé vagy elfeledetté.
Például egy új generáció már csak annyit lát Presserből, Nagy Feróból, hogy majomkodnak mindenféle Megasztár meg társaiban. Míg az idősebb korosztály a zenéiken nőttek fel, vagy élőben tomboltak a koncertjeiken.
És mindezektől függetlenül a jó zene az jó zene marad, 5-10-100 év múlva is, függetlenül attól ki és mikor csinálta.
Attól még, hogy "kifullad" valaki, amit már letett az asztalra, az megmarad - egy csomó olyan zenész tartozik a kedvenceim közé, akiknek az aktív korszakáról már lemaradtam! (Beleértve Mozartot is:DDD - bár ő is meghalt fiatalon.)
Egyébként azokkal értek egyet, akik azt írják, hogy a kettő nem függ össze (vagyis úgy, hogy azért lett "hír" a haláluk, mert híresek voltak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!