Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg bármit elérhetek az...

Tényleg bármit elérhetek az életben?

Figyelt kérdés

Manapság annyira divatos ez a mottó, hogy "bárki lehetsz, bármit elérhetsz, csak eléggé hinned kell magadba-blablabla" Ez tényleg tök jól hangzik csak valahogy az élet és a tapasztalat valahogy nem ezt igazolja számomra.

Rólam egyébként annyit hogy voltak nehézségeim a tanulással gyerekként, nem voltam egy szín jeles tanuló, de leérettségiztem, és alapvetően egy életrevaló intelligens tájékozott embernek tartom magam. (aztán persze lehet tévedek)

Utána szereztem két papírt, de egyikben sem igazán helyezkedtem el, kitanultam őket, de nem igazán éreztem egyiket se magaménak.

Az egy nagy csalódás volt, de valahogy össze szedtem magam, munkába álltam más területen, de az egy zsákutca. Most megint tervezek tanulni, amit ha elvégeznék egy kicsit előre lépnék. Bár az még mindig messze lenne az áhított céltól. Most jól megfontoltan tényleg olyan választottam amire érzek is affinitást. (talán még gyerekként továbbtanulás előtt egy féreg tanárom ültette el bennem hogy "neked az úgy se menne")

Csak közbe látom hogy van olyan ismerősöm, aki érettségi után egyből munkába állt, és pár év alatt eljutott egy vezető pozícióba.

Ilyenkor elgondolkodok hogy lehet én egy szerencsétlen balfék vagyok és velem van a baj hogy ennyire nem jutottam még sehova.

Tényleg bármit elérhetek vagy el kéne fogadnám hogy egy vesztes vagyok?

2018. máj. 31. 18:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Valójában nem.
2018. máj. 31. 19:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Bizonyos hiányok korlátok vannak minden emberben , ezek némelyike áthidalható . De egyéni megközelítésben célszerű ezt a kérdést taglalni , tud e az illető matekban vagy zenében csúcsra törni , akár hogy erőlködik ha nincs benne egyéni tehetség koppanni fog . Csórókból lettek gazdagok sikeresek , de minden szegény nem tör föl még akkor sem ha erre teszi az életét .
2018. máj. 31. 19:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem a bürokrata rendszer nem hagyja érvényesülni az embert. Azzal szemben meg lehetsz akármilyen életrevaló, elnyom. Ez gonoszul hangzik, de te is csak egy homokszem vagy a gépezetben mint mindenki más.
2018. máj. 31. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!