Alkalom szüli a tolvajt? Ez még most is megállja a helyét? Én nem így érzem, jól gondolom?
Bocsi, ha túl felháborodott vagyok, kezdem az önfényezéssel majd a ténymegállapítással. Múlt héten életemben először a házunk előtt találtam egy autótávirányítót, vagy ilyen kapunyitót, lényeg, hogy egy tárgyat találtam, nézegettem-nézegettem ,hogy hogyan került oda, szerencsére van kameránk ami a utcát nézi és visszanéztem ,hogy hogyan került oda, egy feltehetően szerelő hagyta el, kiesett a kocsiból, felírtam rendszámot elmentem a rendőrségre és leadtam rendszámmal együtt a talált tárgyat, jó mondjuk volt időm mert érettségi szünetem van, meg amúgy is szeretem rendben tudni a dolgokat.
Oké, eddig rendben, kisember esélyt ad, hogy a tulaj visszakapja a saját dolgát.
Jön a kérdésem, nézegetem a "fejlett nyugatot" szivatásokat internetes és külföldi nevén " prank" egyszer csak rátaláltam a Bait címszóval jelzett videókra, ez csalit jelent ( google fordító szerint ) és feltünően sok ember követi el a hibát, hogy el próbálja tulajdonítani más értéktárgyát, van ,hogy még hazudik is, de nézzétek meg https://www.youtube.com/watch?v=tMa-lwxXWjY
De öltözékükből és kinézetükből nem az jön le, hogy neki ételre kell, (és már bocsánat lehet túl gonosz leszek, de azért nem kell mást megkárosítani mert neki gondja van ) egyszerűen az jön le, hogy " neki jár" szóval lehet nem alkalom hanem arrogancia, felsőbbrendűségi érzés szüli a tolvajt ?
Mert nekem az jön le.
Bocsi, ha hosszú lett, meg vagyok lepődve.
Számomra elképzelhetetlen ,hogy egy talált tárgyat is én undor nélkül tudnék használni, persze ez tűnhet álságos szövegnek, de mindegy.
Azért szörnyű, hogy pl. a nő, milyen sunyin odament és vitte el a telefont, abból a csajból pont nem azt nézed ki, hogy lopna, meg kb. az összes videóban szereplő ember totál nem úgy néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!