Milyen egy fárasztó ember, akitől menekülsz?
Van egy érzésem, én ilyen vagyok...:)
köszi.
Panaszkodó, lassan beszélő, okoskodó, igénytelen, büdös
Attól függ, hogy baràt-e, munkatàrs.
Meg kellene ismerned munkatársamat. Képes órákon keresztül pofázni úgy, hogy alig vesz levegőt és hadar.
Azt hiszem, utána értékelnéd a lassan és keveset beszélő embereket.
Nekem egy ilyen volt. A sors pikantériája, hogy itt ismertem meg a gyakorikerdeseken. Egy barátság témájú kérdés kapcsán írt rám egy srác. Én is ffi, meg is lepett, hogy online ismerkedés barátsági céllal, de nem volt ellenemre.
Na aztán ő lett az, akitől menekül az ember.
És nem azért, mert rossz lenne, vagy gonoszkodna. Egyszerűen azért zártam ki az életemből, mert terhes volt az a viselkedése, hogy állandóan önigazolásokat keresett és minden dolgát megmagyarázta, elvárta mindenért a helyeselést, lekövetett évekre visszamenően a facebookon és bekérdezett minden hülyeséget. Tele volt elvárásokkal, hogy miért nem lájkoltam a dolgait. Ha rámírt messengeren és nem válaszoltam azonnal, akkor nyomogatta a pont-enter gombokat, azaz egy pontból álló üzikkel bombázott ilyen "vegyél már észre" jelleggel. Szóval nagyon tolakodó volt, mindig elvárta hogy minden dolgát csodáljak, elismerjek, de olyan hülyeségeket, amikről beszélni nem szoktunk, nemhogy beszédtémává alakítani. Ha valaki viccesen beszól valamit a baráti körben (nem súlyosabbat mint bárki bárkinek a társaságban) akkor vérig sértődött és mindenkinek lehordta az illetőt a háta mögött. Hónapokig pörgött ilyen vélt sérelmeken. Szó szerint hónapokig.
Szép lassan mindenkit elmart maga mellől a lehetetlen viselkedésével.
Én is rengeteget beszélek, de mindenkivel, és nem azért, hogy okoskodjak, meg uralkodjak valakin, hanem minden nagyon érdekel, tudományok, emberek, bármi.
Már annak örülök, ha valaki megkér valamire, akkor sem unatkozom.
Épp ezért már szinte bárkivel leállok beszélgetni, hiába nem láttam még előtte sosem.
Azzal semmi baj ha sokoldalú az érdeklődésed, és hozzá is tudsz szólni a témához. Attól válik valaki fárasztóvá, ha csak a saját nézeteit fújja, és nem hagyja érvényesülni a másikat, vagy meg sem hallja. Engem még a kérdezőbiztosok szoktak lefárasztani, mint pl. a szépségiparban dolgozó nők. Míg jár a kezük, folyton faggatnak. Vagy pl. az, mikor elkezdek valamit mesélni, és a hallgató a történetből valami mellékes, jelentéktelen dologba kérdez bele, amivel akaratlanul eltereli a témát amit eredetileg el akartam mesélni.
Vagy mikor a mesélő akad fenn egy jelentéktelen részleten, pl . "Milyen nap is volt akkor? Hétfő, vagy kedd? "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!