Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem képesek helyesen...

Miért nem képesek helyesen írni a magyarok?

Figyelt kérdés

Akárhol nézek szét a magyar neten, akár itt, a gyakorikerdesek.hu-n is, borzalmas helyesírással találkozom. 42 éves vagyok, az én gyerekkoromban legfeljebb a személyiségzavaros, hátrányos helyzetű gyerekek írtak vagy fogalmaztak úgy, ahogy egyesek itt. A legelemibb helyesírási szabályokat sem ismerik, mint például a kisbetű-nagybetű közötti különbség. A szókincs fogalmát pedig hírből sem ismerik.

Ugyanezt nem látom angol nyelvterületen sehol. Kanadában élek, és nyilván itt is vannak bunkók, nem is kevés. Egyébként is tizenéves korom óta az angol a második anyanyelvem. De az angol anyanyelvűektől sehol sem látom a nyelvtannak ezt a kirívóan durva semmibe vételét. Még a négerek, redneckek sem írnak így. Csak azoktól látok ilyen súlyos hibákat, akik felnőttként kezdtek angolul beszélni, például indiai vagy kínai bevándorlóktól.

Miért nem tudnak magyarul a magyarok? Ne gyertek azzal, hogy a magyar "sokkal bonyolultabb" nyelv, mert ennyire nem bonyolult, továbbá a magyar az anyanyelvetek, elvileg tökéletesen kellene beszélnetek, írnotok rajta.

2018. máj. 16. 13:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
most komcsi toroltetek ety nyelftan tanar valazsat??
2018. máj. 16. 17:04
 12/21 anonim ***** válasza:
msot*
2018. máj. 16. 17:05
 13/21 anonim ***** válasza:
40%

#11:

Ezt abbafejezhetnéd, mert borzalmasan idegesítő, egyes Facebook-oldalak ilyenek, hogy direkt gyökérül írnak rajta minden posztot meg kommentet is, mert azt hiszik, vicces. NEM, NEM AZ. IDEGESÍTŐ.

2018. máj. 16. 17:19
 14/21 anonim ***** válasza:
33%
Az. Meg erőltetett is. :(
2018. máj. 16. 17:33
 15/21 anonim ***** válasza:
17%
hesteg tiszenharom ti irtko hejtelenul.. en nyelftan tanar fatyok 5 tiploma val!!4
2018. máj. 16. 17:36
 16/21 anonim ***** válasza:
29%

#13, azért te sem vagy semmi az "abbafejezni" szavaddal.

Kérdező, egyszerűen erre van "igénye" a "művelt" magyar embernek.

2018. máj. 16. 19:04
 17/21 anonim ***** válasza:
38%

Mennyien is szavaztak a fideszre? Na látod... 😉

Nem mintha más nyelveket beszélőknek nem lenne ugyanilyen katasztrófa a helyesírásuk.

2018. máj. 16. 21:59
 18/21 anonim ***** válasza:
Engem jobban idegesít mikor valaki valami hibát vét, aztán valaki első kommentben benyögi, hogy így meg úgy helyes. Részemről amíg érthető mi az ember mondandója addig akár j-vel is kezdheti a lyukat. Másrészről meg irigylem akinek ez a legnagyobb baj,a hogy interneten, hogy írnak az emberek.
2018. máj. 17. 04:13
 19/21 anonim ***** válasza:
Mert sokan lusták, buták ahhoz, hogy összerakjanak egy értelmes mondatot. Amúgy meg, aki így fogalmaz , hogy ,,személyiségzavaros, hátrányos helyzetű'' arra, hogy valaki nem tud írni rendesen, az nem tudom miért van ezen felháborodva. Esetleg részképesség zavaros, vagy diszgráfiás...
2018. jún. 22. 22:46
 20/21 A kérdező kommentje:
Azért bátorkodtam ezeket a szavakat használni, mert pár évtizede még csak azok írtak így, akik súlyos beilleszkedési zavarokkal szenvedtek, idegen volt nekik bármiféle műveltség, és rendszerint viselkedészavarokat is produkáltak.
2018. jún. 23. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!