Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Melyik érdemesebb: egy boldogt...

Melyik érdemesebb: egy boldogtalan életet élni vagy meghalni?

Figyelt kérdés

2018. máj. 10. 20:36
1 2 3
 11/21 masni1 ***** válasza:
100%
Döntsd el, hogy boldog leszel, aztán tegyél is érte. Ha nem sikerül sok évig, még mindig meghalhatsz. Persze az se olyan könnyű...
2018. máj. 12. 20:07
 12/21 anonim ***** válasza:
51%
16 éves koromtól mai napig most vagyok 25 vagyok boldogtalan ez joval több mint 10 év és a legszebb fiatalkorom ment kukába. Szóval Meghalni én azt mondom. Vátozni ugysem fog, hiába erölkődtem akkor sem.
2018. máj. 12. 20:51
 13/21 monen ***** válasza:
A boldogtalanság ellen sok gyógyír van, szóval mi értelme a halálon gondolkozni? Nézz ki az ablakodon és hagyd, hogy a világ mérhetetlen szépsége megérintse a lelkedet. Lássd meg Istent mindenben ami csak körül vesz. Nézz magadba és lássd meg, hogy te magad részese vagy a teremtésenek, sőt az életed célja maga az örömteli teremtés. Amikor így tekintesz a világra és önmagadra, akkor soha többé nem fogsz tartós boldogtalanságot érezni.
2018. máj. 14. 12:11
 14/21 anonim válasza:
67%
Mindenképpen élni, az élet egy ajándék, akármilyen szarul vagy nem dobhatod csak úgy el. Végigolvastam az eddigi válaszokat és az az ember aki azt írta hogy úgy sem fog változni a helyzete az talán nem vette észre a lehetőségeket amikkel ha él akkor javulhatott volna a közérzete. Ha öngyilkos leszel azzal nyüszítve bekuporodsz az örök érzéketlenség mögé és biztos vagyok benne hogy azzal másoknak fogsz elviselhetetlen fájdalmat okozni. ☹
2018. máj. 15. 17:03
 15/21 Moon_Walker ***** válasza:

szerintem elmenni a pszichológushoz.

amúgyis kutya kötelessége az embernek megtennie minden tőle telhetőt. és egy csomó lehetőség adott a helyzet javítására.

2018. máj. 16. 10:52
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vagyok vele, hogy már nem keresem a boldogságot. Csak élek, boldogtalanul, sőt erőltetett életnek nevezem a sajátomat. És nem tudom hogy mire jó ez. Igazából, azt sem tudom mi tart még vissza a teljes lelki összeroppanástól. Azok alapján amiket átéltem már rég meg kellett volna ölnöm magam. Nincs reményem, sem hitem senkiben és semmiben. Nagyot csalódtam mindenkiben. Még méltóságom sincs.

Nincs akinek elmondhatnám a lelki fájdalmaimat, nem sírhatok ordítva, nem adhatom ki a dühöm. Senki sem vigasztal, nem támogat. Semmim sincs. De már nem gondolkodom azon hogy érdemes-e élnem, mert tudom hogy nem. Ezt már túltárgyaltam magamban. Elkönyveltem. Ez az én sorsom. Ez jutott ki. És végig fogom csinálni, nem izgat, h mi lesz a vége. Ennyi.

2018. máj. 18. 17:13
 17/21 szenes43 ***** válasza:
100%

Az élet és vegetáció között van száz fokozat. Nem itt kellene feltenned e kardinális kérdést,inkább kórházak félrekotort utógondozó(elfekvő) részlegén.

Elmondom amit én át éltem: befulladtam úgy hogy megváltás volt mikor rám nyitották a mentők az ajtót.Rám tették az oxigén álarcot és kezdtem levegőt kapni. Ez párszor megismétlődött az utóbbi időben. Szerinted boldog voltam mikor a sürgősségin rám tették a lélegeztetőgépet? Igen boldog voltam mert a mélyen elrejtett életösztön kapott levegőt. Egy pár nap múltán összepakoltam és hazajöttem. Volt akit lejjebb vittek tepsiben. Szerinted ki járt jobban?

2018. máj. 18. 17:54
 18/21 anonim ***** válasza:

Szenes-nek igaza van! Van rosszabb mint boldogtalanul élni!

Egyébként, nem hinném hogy annyira reménytelen lenne a helyzeted. Biztos van kiút. Csak a lustaság.. magamat is beleértve, az úgynevezett komfortzóna, ami azt jelenti, hogy inkább sajnáljuk magunkat, minthogy megerőltessük magunkat egy kicsit, vagy akár nagyon, hogy jobbá tegyük az élethelyzetünket.

[link]

Érdemes elolvasni, ezt amit linkeltem. Rengeteg ember nem hajlandó kilépni ebből a komfortzónából.

2018. máj. 19. 10:54
 19/21 anonim ***** válasza:

Ez is hasznos lehet-

[link]

2018. máj. 19. 11:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Májusban tetted fel a kérdést.Most 4 hónap eltelte után mit gondolsz,Te magad hogy válaszolnál rá?
2018. szept. 5. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!