Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az miért van hogy egy szülő...

Az miért van hogy egy szülő verheti, alázhatja a gyereket, de a gyerek ugyanezt nem teheti meg a szülővel?

Figyelt kérdés
Ettől a süket dumától is a falra mászom, hogy: Édesanyád szült meg, tisztelned kell bla bla bla ...
2018. máj. 5. 14:10
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
Én még nem láttam kamaszt, aki ne beszélt volna r*hadék módon a szüleivel. “jaj hagyjál már, mi közöd hozzá, nem érdekel, AZÉRT SEM CSINÁLOM MEG, nincs kedvem tanulni, miért én csináljam meg, utállak, minek születtem meg, amint 18 leszek elköltözöm innen, bla-bla-bla. Ugye ismerős..?
2018. máj. 5. 14:15
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
Az enyem ugy teszi ezt,hogy mindekozben mindenkielott eljatsza a szentet,istenfelot...
2018. máj. 5. 14:19
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Már miért ne tehetné meg? Tisztelni azt kell, aki kiérdemli a tiszteletet. Az ilyen szülő, amit írtál, csak megvetést érdemel. A börtönökben is azokat szokták kicsinálni, akiről tudják, hogy gyereket gyilkolt, bántott.

Több olyan embert is ismerek, akiket vertek gyerekkorukban. Na most ezek közül a pasik esetében eljött a pillanat, amikor már visszaütöttek. Ezt felejti el a sok kedves apuka, amikor a gyerekét veri, hogy egyszer a fagyi visszanyal.

2018. máj. 5. 14:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szeretned megverni apadat?
2018. máj. 5. 14:40
 5/10 anonim válasza:
37%
Mert a gyereknek tisztelni kell a szüleit és engedelmeskednie kell nekik, illetve mert a szülőnek (jó esetben) már nincs szüksége nevelésre, míg a gyereknek van.
2018. máj. 5. 15:49
 6/10 he84 ***** válasza:
0%
Hát a gyerek azért nem üthet vissza, mert ő az, aki még nevelésre szorul, fiatalabb, tapasztalatlanabb és jó esetben a szülő tudja jobban, hogy mi kell a gyerekének. Persze ettől még az a szülő nem jó, aki rendszeresen és ész nélkül mindenért veri a gyerekét. Az ellen el kell járni, de nem úgy, hogy a gyerek üt vissza, hanem egyéb segítségeket kell hívni, hisz olykor már erős bántalmazás is kisülhet ebből.
2018. máj. 5. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A szülő sem verheti a gyereket. Mert az nem nevelési eszköz, és mert a "saját" gyerek sem úgy tulajdona valakinek, hogy azt tehet vele amit csak akar.

Sokan ismerik a tiszteld apádat és anyádat ketdetű szöveget, pedig van annak folytatása is.

2018. máj. 5. 17:37
 8/10 he84 ***** válasza:
Nyilván alapból a szülő sem verheti a gyereket, én nem azt mondtam a korábbi hozzászólásommal, hogy a szülő nyugodtan verheti. Legalábbis rendszeresen, gyakran és durván semmiképp nem teheti, mert az már bántalmazás. Ha ritkán kisebb pofon rá, de nem az arcára, vagy egyéb érzékenyebb testrészre üt egy kisebbet, akkor az még belefér, ha nem hagy nyomot és csakis akkor, ha a gyereket anélkül sehogy máshogy nem lehet helyretenni bizonyos esetekben. Tehát csak ritkán végszükség esetén és akkor is csak picit lehet, de nem akárhova, nem akárhogy. Amúgy meg én se szeretem, ha egyes szülők ütik, verik a gyereküket, főleg ha minden komolyabb ok nélkül és durván. Nálunk is az volt a családomban gyerekkoromban, hogy nincs verés, bár ennek ellenére az apukám anno ritkán vert engem és a húgomat bizonyos esetekben, de nem durván, bár ezen belül 1-2 alkalommal egy kicsit durva volt, ám semmi maradandó nyom nem lett belőle sose. Anyukám többször rászólt apukámra, amikor ritkán engem és a húgomat veréssel akart nevelni, de szerencsére tényleg nem fajult el soha.
2018. máj. 5. 18:45
 9/10 anonim ***** válasza:
he84, a kérdésre írtam ezt, nem a válaszodra. Szerintem a szülők azért tesznek ilyet, mert nem láttak mást a saját gyerekkorukban sem, mint működőképes módszert, de vannak akik nem is próbálnak mást. És vannak akik valóban visszaélnek azzal, hogy ők a szülők. Mert a hülye főnököt, meg a többi olyan embert akivel szemben alárendelt viszonyban állunk, sokkal ritkábban szokták helyretenni néhány pofonnal, mint ahányszor egyszerűbbnek és gyorsabbnak látszik így elintézni a gyereknevelést. Azt gondolom a gyerek is egy személy, akit ugyanúgy megillet az alap tisztelet. És a pofon, a tasli, a popsiraverés nem azért rossz elsősorban mert fizikailag akkora fájdalommal jár, hanem mert egyszerűen csak megalázó. Tudom milyenek a gyerekek, de szerintem a legkisebb fizikai fenyítésből is csak azt tanulhatják meg, hogy néha csak így lehet megoldani a problémát, pedig a felnőtt világ nem ilyen. Nálunk jogos önvédelem van, akármilyen kibírhatatlan és kezelhetetlen a helyzet, nem esünk egymásnak. Akik meg mégis, azokat megbüntetik. Nem téged vagy azt bírálom amit írtál, csak így gondolom. Mindig is így gondolkodtam erről.
2018. máj. 5. 20:03
 10/10 he84 ***** válasza:
Aha értem és nagyrészt megértem a te hozzáállásodat is. Részben alapból is megértem, részben meg azért is, mert eléggé közelít az enyémhez.
2018. máj. 6. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!