Megbuktam 12-ben matekból. Most akkor én hülye és semmirekellő vagyok? Apám szerint legalábbis.
Nem értem,miért ez van beleültetve az emberekbe,de még a diákok fejébe is,hogy aki megbukik az olyan amit fent írtam. Hány olyan diáktárssal találkoztam már akik bebeszélték maguknak,hogy sz.rok mert nem sikerült valami. Ez nem így van,attól még valaki nem buta,szerintem ezt nem kell részletezzem,tudjátok ti is hogy van ez
Én általánosban kitűnő voltam,helyesírás és matek versenyekre küldözgettek,utóbbiból még országosra is,aztán belefásultam,meguntam,meguntam a rossz tanárokat,a sok száraz tananyagot,rájöttem,hogy nekem ez így nem fekszik többet
Vekerdy Tamás azt mondta nem rég,hogy a kitűnő tanuló nem a legokosabb,hanem a legkönnyebben irányítható. Persze ezzel lehet vitázni,mert van aki csak szimplán atom erős suliba akar tovább menni,de a lényeg a lényeg,embertelen mennyiségűt kell ahhoz tanulni.
Szóval tényleg elkezdett nem érdekelni az egész,ha meg még is tanultam,nem jött össze a doga,így a motiváció is elment. Pl. 3 éjszakát tanultam egy matek dogára és 5-ből 3 feladathoz hozzá se tudtam nyúlni,így jó hogy elmegy a kedvem. Tavaly is megbuktam év végén,átnéztem a dolgokat és átmentem,én nem csinálok belőle drámát de apám az kész..Azt mondja még,hogy olyan okos vagyok nem kellett volna így legyen. Az a baj,hogy az okosság nem kapcsolható az iskolához. Miért? Mert a leglassabb és leggyengébb is tud 5-öst írni ha 24/14 bifláz. Vagy én hiába vagyok okos ha tényleg hülye vagyok matekból,vagy csak szimplán fél 5-ös hazaérés után nincs kedvem semmihez. Nekem pedig a szimpla "lázadás" mellett apám ha itthon van mindig idegesít,kötekszik,ha anyám is itthon van,vele veszekszik,amikor meg egyedül vagyok,nem csoda,hogy csak ki akarok kapcsolni,így a tanulás még offosabb.
Egy kis része a problémának,hogy a tanári nevelés mód nem azt ülteti a diákba,hogy tanuljon mert neki lesz jó,vagy röviden magáért tanuljon,hanem hogy csinálja meg azt amit a rendszer megkövetel,mert az KELL,a 2 azért más. Sokszor hallottam azt is,hogy "jajj de le fog b..szni a tanár" ha nem tanult meg valamit. Egyrészt,miért kéne egy ugyanolyan embertől félni? Másrészt,ha pl.valaki humán szakra megy és az irodalomért él hal de 1-es matekból miért kéne hogy szét stresszelje az agyát? Egyik osztálytársam ilyen pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!