Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tifelétek is divat lett...

Tifelétek is divat lett mentális betegnek lenni?

Figyelt kérdés

Depressziós vagyok.

Szociális fóbiám van.

Pánikbeteg vagyok.

Ezeket napi minimum háromszor hallom/olvasom. Kérdezem ki diagnosztizált, mikor, hova jársz orvoshoz, milyen kezelést kapsz, erre a válasz rendszerint “jaaa, nem voltam soha orvosnál, csak én úgy gondolom. Mikor és hogyan lett ekkora divat a mentális betegség, hogy hazudnak róla? Régen szégyen volt, most meg csak úgy vagdalkoznak vele, de miért terjedt el ennyire ez a buta szokás?

2018. ápr. 25. 21:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10# vagyok. Mi volt a gond a válaszommal?
2018. ápr. 26. 10:14
 12/14 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztalak le, mire hozzájutottam elolvasni, már nullán volt. Gondolom jópáran magukra ismertek, akik pont ilyen divatdepisek, aztán mivel a kérdést nem tudják lepontozni, hát bőszen nyomkodják a nullát azoknak, akik egyetértenek velem. Írj gyorsan egy olyan választ, amiben engem szidsz, az tuti 100% lesz :)
2018. ápr. 26. 12:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nem feltétlenül divat csak egyre többet hallják ezeket a kifejezéseket, egy-két tüntetet látnak, aztán magukra vonatkoztatják. Persze olyan is van, de sztem ez egy marginális kisebbség, aki tudatosan használja ezt fel arra, hogy letegye magáról a felelősséget, ha rosszul viselkedik.

Nálam vannak olyan tünetek, amik miatt gyanakszom mentális betegségre (leginkább depresszió, de egyszer sztem volt pánikrohamom is, viszont az az eset 4 évvel ezelőtt 1x történt, azóta semmi hasonló, így nem merem kijelenteni), de egyik sem olyan mértékű, hogy elmentem volna orvoshoz. Ill. pszichológusnál jártam többször is, de akkor ezekről nem esett szó. Épp ezért nem is mondom, hogy depressziós vagyok, max. körbeírom, hogy vannak hasonló időszakaim.

2018. ápr. 26. 13:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Nálam orvos diagnosztizálta a depressziót meg a pánikbetegséget. Nekem se tetszik, ha valaki a szomorúság szinonimájaként használja, de azért a másik véglet se volt jó, amikor szégyen volt. (Ma sem könnyű felvállalni.)
2018. máj. 7. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!