Létezhet olyan, hogy azért pletykálnak egyesek (rossz indulattal, szorakoznak a másikkal) mert irigyek a másikra?
És ha léteznek ilyenek, akkor miért irigykednek? Pl:
-Mert jól nézki
-jól öltözködik
Ha tévedek abban, hogy nem nevezhető az ilyen ember irigynek, akkor miért van ennyire rendszerszintű rosszindulatú pletyka? Vagy akkor úgy teszem fel a kérdést hogy mi vezérli az ilyen embert arra, hogy a másikról "csámcsogjon,, Ami ráadásul annyit jelent, hogy egyes "emberkék,, kitalálnak (szerintem) olyan ökörséget, (ami persze valószínűsíthető hogy nincs valóság tartalma) hogy az már förtelem....
Ma az történt, hogy állok a buszpályaudvaron és van egy 30 év körüli férfi aki buszsofőr lett. Azt tudni kell, hogy nem a falumba hanem egy szomszédos faluba lakik (általába azzal a busszal szoktam közlekedni amin ő a sofőr) na és nagyba ott szívtam a kijelölt helyen a cigit, voltak ott buszsofőrök is..... Ez a férfi is ott volt (buszsofőr ruhába) beszélget pár kollégáival..... Majd egyszer csak pár buszsofőr rámnéz, van amelyik nem mer rám nézni ("átnéz keresztül rajtam,,) vagy hogy írjam... :p és megéreztem azt, hogy rólam csámcsognak (nem hallottam) de láttam, amikor hirtelen mindegyik rámnéz.... Na gondoltam hogy az a buszsofőr valamit rólam dumált, mert akkor miért nézet rám volna az ott levő buszsofőrök?
Múltkor meg odajöt hozzám, hogy jószándékból mondja de szálljak le x.y-ről mert az anyám lehetne, meg azt kitalálta hogy én annak a nőnek akit ő ismer, küldözgetem a f..szomat facebookon.... Azt se tudtam hogy miről dumált, majdnem neki mentem (csak tudjátok közfeladatot lát el, lesittelnének egy gyökér miatt) adtam a formámat, és mosolyogva mondtam neki hogy nem tudom miről beszélsz. Utána meg rá akarta terelni a tesómra, hogy akkor a x.y tesóm volt.... Mondtam neki, hogy 100% ban biztos vagyok benne hogy a tesóm nem csinált ilyent erre mondja, "jó ő nem akar beleszólni, és jóindulatból mondta, nehogy este leégjen a házatok,, stb. (megkérdeztem ott hol a fiú tesómat hogy igaz- e, és azt mondta hogy nem) visszatérve: Megfenyeget, rágalmaz, bemocskolja a hírnevünket (az ennyémet is) ráadásul buszsofőr munkatársainak rólam pletykál stb. Van ennél lejjebb? Nyílván a kérdést nem azért írtam ki, hogy feljelentsem meg ilyesmi (nem akkora a baj hogy mindennap csinálja, ritka) hanem azért, hogy megtudjam hogy az embert mi vezérel ilyen folyamatra?! Ok nélkül, mert a kutya nem foglalkozik vele..
21 éves roma fiú vagyok, rendesen dolgozom- munka mellett Érettségi és Érettségi után rendőri pálya. Normális életem van, nem lopok csalok és hazudok stb. A származás miatt lehet szerintem, mert normálisan igényesen öltözködöm (mostanság sok fiatal magyar lány megnéz) van aki mosolyog meg ilyenek :) Ja és még valami, egyáltalán nem nézek ki cigánynak, simán letagadhatnám (sztem)...
A helyesírás lehet hogy nem jó, de elég volt leírni ezt a hosszu sorokat, fáj is már a kezem ezt nézétek el, senki sem tökéletes. :D
Köszi hogy elolvastad és hogy válaszolsz is rá.
Jóhogy.
Nekem egyik kollégám azért ilyen rosszindulatú, mert nem jön nekik össze a gyerek.
Nagyjából tolerálja mindenki, de már voltak összeugatások.
Ennél rosszabb és ez a gyakoribb, amikor tehetne érte, de nem tesz, csak irigykedik.
Jó de akkor sem értem mire jó irigykedni, én soha nem irigykedtem, mert nem érdekelt másoknak a sikerei. Vagy ha érdekelt, akkor sem irigykedtem rájuk.
Utolsó: Én nem hordok semmilyen taktikai övet.
Nem feltétlen irigy, de persze van, hogy az.
Sokminden tehet egy embert ilyenné, lehet megkeseredett. Lehet rasszista, és előítéletes. Hozzáteszem, én pl előítéletes vagyok sajnos, de mindig adok esélyt annak a kisebbséginel, aki akarja és el tudok beszélgetni szinte bárkivel.
Igazából lehet, szimplán csak gyűlölködő, vagy frusztrált és nem tudja a helyén kezelni, lehet alapból ilyen. Valakin csattannia kell a dolognak.
Szerintem amúgy csak egy paraszt. Amúgy is a buszsofőrökről kering egy általános pletyka, hogy tahók. Ehhez sajnos nem tudok sokmindent hozzátenni, volt hogy az orrom előtt csukta be a vezető az ajtót. Na szerintem ez az ember pont ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!