Gáz, ha diplomásként nem kezdenék nem diplomással?
Volt kapcsolatom nem diplomással, mindig konfliktus volt abból, hogy nem vagyunk egy szinten, elsősorban anyagilag.
Viszont a gondolkodásmód között is nagyok voltak a különbségek.
Nem tudom megfigyelte-e már valaki, a diplomás nők általában nagyon jól,igényesen öltöznek.Nem csak alkalmakkor néznek ki jól,hanem a mindennapokban is.Van egy doktorandusz hallgató ismerősöm, ő tipikus példája ennek, mindig magassarkút hord, gyakran szűk egybe ruhákat, kosztümöt.
Ahogy megy az utcán, csak úgy forognak a férfi fejek,de nem úgy néznek rá, mint egy olyan nőre, akinek mély a dekoltázsa, hanem, kvázi tökéletes az összhang, igényesség, szép haj.....stb
Kedves kérdező!
Rögtön meg fog változni a véleményed a diplomás és igényes nőkről, ha
megnézed a cégünknél pl. az össze-vissza szart női mosdót!!
Munkahelyemen tapasztalom, hogy a diplomások között is vannak alkoholisták, igénytelenek, bunkó, lusta emberek és a nem diplomások között is pedig igényesek, elegánsak, dolgos, intelligens emberek. Sose értettem, néhány embernél miért számít ennyire egy párkapcsolatban, hogy kinek milyen papírja van. Nem ez alapján kéne megítélni a másikat, hiszen a vonzerő és a közös érdeklődés akkor is meglehet, ha a tanulmányokban épp nincs a 2 ember egy szinten.
Ismerek olyan párkapcsolatot, ahol a férfi a munkás rétegben dolgozik, a nő pedig diplomás és sose volt ez náluk probléma, szeretik egymást évek óta. De olyat is ismerek, hogy a férfinek "csak" érettségije van, de egy rendkívül intelligens, életrevaló vállalkozó, aki valószínű több mindent megengedhet magának anyagilag, mint egy átlagos diplomás.
Tehát eljössz hozzánk tárgyalásra, megtetszünk egymásnak, beszélgetünk, randizgatunk, jól kijövünk, majd pár hónap múlva megkérdezed, "amúgy hova jártál egyetemre?", és a nemleges választ hallva elhűlten végigmérsz, majd távozol?
Vagy alapból úgy megy az ismerkedés, hogy "Teccesz, cica, milyen diplomád van?"
Kedves 14,
akik komoly tárgyalásokon vesznek részt, eleve diplomások.
Egy kontroller, beszerző,stratégiai beszerző,auditor,termeléstervező eleve diplomás.
Egy diplomásnak van lehetősége komoly,felelős pozíciót betölteni, akinek nincs, annak kevés rá az esélye.
Én elkezdtem a jogi kart, tök jó eredménnyel csináltam, aztán abbahagytam. Elmentem szoftverfejlesztőnek, ami gyerekkorom óta a hobbim volt. Csak érettségim van, de ötször annyit keresek, mint a volt évfolyamtársaim ügyvédjelöltként.
Mondjuk nem vagyok nő, szóval szerencsére nem kell elhelyezkednem a te kis koordináta-rendszereden.
Hohó, jössz te még az én utcámba! Vagy ha nem az enyémbe, akkor valamelyik szintén diploma nélküli kollégáméba :D
Komolyra fordítva a szót, az intelligencia, a tájékozottság, a kinézet NEM diplomafüggő. Teljesen érthető, hogy olyan párt szeretnél, aki nem csak vonzó, hanem intellektuálisan partnered. Viszont végzettséghez kötni az ismerkedést butaság, mert könnyen lemaradsz" igazán értékes emberekről... és diplomások között is van nem egy, akinek az IQ-ja egy krumpliéval vetekszik.
Nem a műveltség a fontos.
Bevallom, az ajánlott szakirodalmakat sem olvastam el, könyv nem volt sokszor a kezemben.Nem szeretek színházba járni, az irodalmat sem szeretem.
A diploma kvázi egy mentőöv, ha nem származol gazdag családból,ha nincs tőkéd vállalkozásra, akkor csak a diploma amivel úgymond normálisan kereshetsz és elfogadható egzisztenciát, életszínvonalat tudsz teremteni.
A legtöbb ember pedig nem gazdag és nincs is elég tőkéje vállalkozásra.
Egy gazdasági vagy műszaki netán jogi diplomával rendelkező nőnek, van esélye normális színvonalat teremteni.Mivel, van esélye jó pozíciókba kerülni, diploma nélkül ez esélytelen.
Emiatt egy diplomás és egy nem diplomás nincs egy szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!