Ti mit gondoltok arról, amikor a költészet napján verseket osztanak meg az emberek Facebookon?
Figyelt kérdés
Az én ismerőseimre eléggé jellemző. Én eléggé ambivalensen gondolkodom erről. Egyfelől ez egy kulturális dolog, sokkal jobb, mint azt megosztani, hogy zsíros kenyeret ettem, és volt már, hogy így találtam rá egy tök jó versre. Vannak irodalmár ismerőseim, az ő megosztásaik ilyenkor tényleg érdekesek lehetnek, és megismerhetek új költőket. De nagyon sokan olyanok is megosztanak verseket, akik amúgy életükben egy kötetet nem nyitnak ki, és olyan verseket osztanak meg, amiket általános iskola 3. osztályában tanultak (pl. Szeptember végén), és azt mondják, az a kedvenc versük.2018. ápr. 15. 12:24
1/10 anonim válasza:
Sokakat egyáltalán nem érdekel a téma, de mivel hallják, hogy "ma" ilyen-olyan-amolyan nap van, és jó okosnak tűnni a FB. és tsi. által, hát hirtelen mindenki költő lesz.
2/10 anonim válasza:
Én költészet naptól független is szeretek verseket írni.
3/10 A kérdező kommentje:
az tök jó, utolsó, de nem ez a kérdés most
2018. ápr. 15. 13:00
4/10 anonim válasza:
Azt gondolom erről, hogy ez is látszat, és másoknak szól és arról, hogy jó/jobb véleménnyel legyenek róla az ismerősei. Kicsit megfelelési kényszeres. Aki igazán szeret verseket olvasni, az egyedül (közönség nélkül) is megteszi.
5/10 anonim válasza:
Én örülök, hogy pár ember legalább divatból is de elolvas legalább egy verset. Nem kell irodalomhuszárnak lennie mindenkinek, meg Háború és békét olvasnia, de így legalább álhírek, meme-k és csököttségek mellett, legalább olvastak is valami jót. *semmi bajom az álhírekkel, memekkel csököttséggel se :D*
Azon se akadok ki mikor a bikinis fotókon Einstein meg egyéb idézetek vannak, ami oda se illik, de divat miatt odaírják, mert nagyon bölcsen hangzik. Legalább talán egy fél percet gondolkodott rajta, hogy mit is jelent. Ennyivel is megserkentette az agyát :)
7/10 anonim válasza:
Azt oszt meg amit akar felőlem. Hidegen hagy.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményeket.
2018. ápr. 30. 10:23
9/10 anonim válasza:
Én eddig 2 verset osztottam meg, az első a sajátom volt. Hála az égnek hogy megtettem, így be mertem adni egy megye-i szintű versenyre és 2. lettem. A második vers pedig az én kedvenc versem volt "Szabó Lőrincz:Semmiért egészen" . Hát nem igazán értették. Lényegében a válaszom a kérdésedre: Hasznos dolog, lehetne több ilyen nap is.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, és gratulálok. Én is akartam saját verset megosztani, de nem lettem kész vele időre.
2018. máj. 14. 18:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!