Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Facebookon sorra törölnek...

Facebookon sorra törölnek azok az ismerősök akikkel azt hittem jól kijövünk, de már régen találkoztunk. Míg újak nagy néha jelölnek, hiába van ritka nevem és hiába találkozok sok új emberrel. Más is van így? Miért van ez?

Figyelt kérdés

A meglevők se nagyon írnak maguktól ha nem találkozunk.

Pedig próbálok mindenkivel mindenféléről beszélgetni és jófej lenni. De miután befejeződik a közös iskolai képzés vagy munkahely mintha elfelejtenének.

2018. ápr. 4. 10:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Mert a fb nem a valóság.

Nem kell erőltetni.

Találkozz élőben emberekkel.

2018. ápr. 4. 11:01
 2/12 anonim ***** válasza:
71%

?

Mert minek legyen olyasvalaki az ismerősöm akivel jó, hogyha minden második hónapban beszélek három szót? :D

Én is kitörlök egy csomó mindenkit, feleslegesek, van, akivel 10 éve nem beszéltem, akko minek "ismerjem"?

2018. ápr. 4. 11:22
 3/12 A kérdező kommentje:

De ez nem "érdekemberség" egy kicsit? Csak azzal beszélnek akiktől várhatnak valamilyen segítséget az iskolában, munkahelyen vagy az élet más területén?

Amúgy ők is kezdeményezhetnének :)

2018. ápr. 4. 11:26
 4/12 anonim ***** válasza:
90%

Nem érdekemberség.

Én nem beszélek senkivel sem, csak a barátaimmal. De velük is inkább máshol.

Azért mert x, y bejelölt, még nem lettünk barátok, csak ismerősök. FB előtt sem hívogattuk egymást az ismerősökkel. Akkor most minek kéne egymásnak rendszeresen írni, mintha barátok lennénk??

Ha osztálytársak, munkatársak vagytok, akkor meg van a napi kapcsolat, a közös ügyek, élmények. Ha vége, és nem barátkoztatok annyira össze, hogy utána is tartsátok a kapcsolatot, akkor a fb-tól nem lesztek jó barátok.

2018. ápr. 4. 11:32
 5/12 anonim ***** válasza:
37%
szívesen bejelöllek ritka nevű nő. heti egyszer írnék is csak juttasd eszembe
2018. ápr. 4. 11:43
 6/12 anonim ***** válasza:
72%

Otthon, egyedül a szobában a telefon/számítógép előtt ülve néha ráirogatnak az emberek 'ismerősnek' tituláltakra az Fb-n és azt hiszik most társasági életet élnek.

Ismerősöddé válik-e az az 'ismerős', aki bejelöl, te pedig elfogadod jelölését.

Az elfogadással tudsz-e többet róla?

Te is azok közé tartozol, hogy gűjtöd az 'ismerősőket', hogy lehessen dicsekedni, mennyien vannak?

.

"hiába van ritka nevem"

Bizony, hiába. A Nagy János XXIII is ritka embert takar, hiszen belőle is csak egy van.

"hiába találkozok sok új emberrel"

Dehogy találkozol! - ős gyűjti az 'ismerősöket', te sem és ő sem tudtok egymásról semmit.

Ráadásul, ha olyan mentalitású, azt hazudik magáról, amit csak akar, te pedig örülsz, hogy egyívásúak vagytok.

2018. ápr. 4. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
"ős gyűjti" helyesen: ő is gyűjti
2018. ápr. 4. 11:48
 8/12 anonim ***** válasza:
45%

Mindegyik kedves válaszolónak igaza van. Nekem még mindig "csak pár 100" ismerősöm van, évente szelektálok. Minek olyan embert jelölve tartani, akivel nem tartom a kapcsolatot élőben sem?

Mindenkinek ment a válaszért a zöld kéz :-)

2018. ápr. 4. 11:54
 9/12 anonim ***** válasza:
30%

A facebookon most már sokkal inkább megválogatják az emberek az ismerőseiket.

Ha nem beszéltek, nem tartjátok a kapcsolatot, nincs közös érdeklődési körötök, nincs közös témátok, akkor minek hagyjanak ott az ismerőseik között?

Sőt, ha ott vagy az ismerőseik között, nem kimondottan veled van a baj, hanem akkor a te ismerőseidnek is ajánlaná a facebook az ő profiljukat ismerősnek jelölésekre és nyilván ez nekik nem hiányzik, hogy a te ismerőseidnek ők megtetszenek és majd ott fognak náluk kuncsorogni jelölgetéssel.

A facebook nem barátgyűjtő oldal, hanem az ember a fontos ismerőseivel és a hozzátartozóival tartja a kapcsolatot.

Még 10 évvel ezelőtt mindenkit gondolkodás és megkülönböztetés nélkül elfogadtak az emberek ismerősnek, de most már változott a rendszer.

2021. máj. 14. 00:34
 10/12 anonim ***** válasza:
70%

"Ismerősóm a Facebookon"

Ez az "ismerős" szó jelentésének degradálása.

Jómagam nem nevezem ismerősnek azt, akivel esetlegesen irogatok a Fb-n, de ha személyesen találkoznánk az utcán, ő sem és én sem ismernénk fel egymást.

Sok olyan lakosa van városunknak, akikkel elég gyakori rendszerességgel találkozom az utcán, mégsem ismerősöm, mert azt sem tudom, ki-fia-borja.

Igaz, így esélye sincs, hogy szépeket mondjon magáról - ls ezért hasonszőrűnek gondoljam magammal, netán személyes dolgokat is elmondjak neki.

A "Fb ismerősök" megválogatás nélküli gyűjtése nem más, mint lehetőség megadása annak, hogy minél többen átverjenek.

.

"sorra törölnek azok az ismerősök akikkel azt hittem jól kijövünk"

Ez a jelenség nem más, mint elhitetted magaddal, hogy ők is örülnek, ha "ismerőseid" lehetnek.

Mi az, ami alapján tényleges ismerőseidnek nevezheted őket? Iskolatárs, munkatárs sem szigorúan vett ismerős, hiszen azon kívül, hogy egy helyen töltjük időnk egy (esetle nagy) részét, semmi más tudott dolog nincs róla.

.

Azok, akik tettét zokon veszed kérdéseddel, nos, ők azok, akik ismerősnek jelölnek, jelöltetik magukat, aztá rájönnek, hogy a kiváncsiságon kívül nincs semmi közös bennetek, neki sincs mondanivalója, neked sincs, ezért érdektelenek vagytok egymásnak.

2021. máj. 14. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!